Aalborg skal være demensvenlig

Aalborg skal være blandt landets første demensvenlige kommune.

Hver tredje time dør en dansker af demens, og den modbydelige sygdom er et voksende problem både for de dement selv og de pårørende.

Derfor har Aalborg og en række andre kommuner nu indledt et samarbejde med Demensalliancen for at skabe såkaldte demensvenlige byer.

- Aalborg Kommune vil med forebyggelse og tidlig indsats arbejde for, at borgere med demens forbliver aktive og længst muligt i eget liv. Vores ambition er, at vi sammen med civilsamfundet kan bidrage til at bevare livskvalitet og en værdig og meningsfuld hverdag for borgere med demenssygdomme og deres pårørende, siger Trænings- og aktivitetschef, Hanne Brusgaard Petersen ifølge en pressemeddelelse.

Målet er at skabe de første demensvenlige kommuner i Danmark, hvor der vil være særligt fokus på de demente. Det sker i samarbejde med blandt andet eksperter og organisationer, der vil hjælpe og rådgive kommunerne.

Ud over Aalborg Kommune er Aarhus, Hillerød, Næstved, Stevns og Varde kommuner også en del af projektet for at skabe bedre og mere demensvenlige byer og kommuner.


Seneste nyt

fra Nordjylland