Aalborg Stadion holder fodboldbøller væk

AaB's hjemmebane er en af de sikreste i landet. Klubben har indført et system, der kan holde hooligans væk fra stadion. Nu vil andre stadions indføre samme metode. <b>Mere 19.30</b>

Guldrusen har kun lige lagt sig, før der er mere hæder på vej. Nu scorer klubben nemlig topkarakter for sit sikkerhedssystem, som kan holde uønskede fodboldbøller væk.

- Vi indførte det af kommercielle hensyn, men systemet er effektivt når vi også kigger på sikkerhedssituationen, siger Thomas Valsted Simonsen, projektchef i AaB.

Ingen andre danske klubber har noget tilsvarende system. Faktisk skal vi helt til engelske klubber som Arsenal og Chelsea, før der er et lignende system.

- AaB er i en liga for sig selv, når det kommer til det her sikkerhedssystem, siger Mikkel Skou fra SecureIT, der står bag systemet.

Sikkerhedsmetoden hedder SMART Stadion. Når folk køber et såkaldt AaB-kort, ved klubbens sikkerhedsfolk præcist hvor man som publikummer bliver placeret, og dermed er det let at hive eventuelle ballademagere ud fra stadion.

Nu vil andre klubber så følge trop for at undgå episoder med hooligans.

- Jeg håber da snart, at andre danske klubber vil overveje at indføre samme system, så vi kan begynde at arbejde bedre sammen omkring sikkerheden, siger Thomas Valsted Simonsen fra AaB til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland