Aalborg Stadion kan skaffe U21-landshold til EM

U21-landsholdet er rigtig glad for Aalborg Stadion. Det er nemlig 11 år siden, de har tabt en kamp, der blev spillet her.

Aalborg Stadion er gået hen og blevet et uindtageligt fort for det danske U21-Landshold og i morgen kan det skrive historie. For tredje gang kan det danske U-21 landshold nemlig sikre landsholdet en billet til EM næste år i Italien. Det er faktisk 11 år siden at det danske U-21 landshold har tabt en EM kamp på Aalborg Stadion.

Så træner Niels Frederiksen er meget fortrøstningsfuld inden den meget vigtige kamp i morgen mod Polen.

 - Vi har en fantastisk hjemmebane, et sted hvor man føler sig stærkere, og hvor publikum bakker op på lægterne, siger han.

quote Vi har en fantastisk hjemmebane, et sted hvor man føler sig stærkere, og hvor publikum bakker op på lægterne, siger han.

Niels Frederiksen, træner

Netop Polen vil både landstræneren og spillerene gerne slå, for det eneste nederlag som U-21 landsholdet har haft i kvalifiktionsspillet er netop til Polen. Hvis U-21 landsholdet vinder kampen i morgen er EM-billeten til næste års slutrunde sikret. Uafgjort betyder, at Danmark får endnu en chance på tirsdag, hvor Danmark, også på Aalborg Stadion, møder Færøerne. En sejr her vil også sikre en EM-billet til det unge landshold.

Ud over at landstræneren er glad for at spille på Aalborg Stadion, roser Niels Frederiksen også alt omkring selve landsholdssamlingen.

- Vi bor på et godt og flot hotel, vi træner på AaBs flotte træningsanlæg i Ø.Uttrup, på de bedste træningsbaner, og vi ved hvem, vi skal spørge, hvis vi´mangler noget, siger træneren.  

 
 
 
Foto: Mogens Jørgensen

To lokale spillere kan være med til at sikre det danske landshold en EM-billet. Oliver Bjergaard og Magnus Christensen fra AaB er med i den trup, der skal forsøge at slå Polen. Begge AaB-spillere glæder sig over, at netop Aalborg Stadion er hjemmebane for U-21 landsholdet. De kender begge noget til stemningen og opbakningen, når de begge to tørner ud for AaB på stadion.

Realistisk set kommer der nok "kun" en af AaB-spillerne i kamp. Oliver Abildgaard spillede en fremragende landskamp da Danmark tilbage September vandt 2-0 på udebane over Lithuania, og tillige scorede Abildgaard et af de to danske mål.

Kampen i morgen fløjtes op kl. 18.00. Aalborg Kommune og DBU har som sædvanlig sørget for, at der er gratis adgang for alle, så der er ingen undskyldning for ikke at komme og se morgendagens stjerner.

 
 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland