Aalborg styrker mountainbikesporten

Aalborg Kommune har anlagt fire mountainbikeruter og starter nu udlejning af mtb-cykler.  

Indvielse af projektet omkring udlejning af mtb-cykler i Aalborg Kommune, foregår på tirsdag den 14. juni kl. 16.00. Det sker på p-pladsen i Kongshøj skov (tæt ved Gug boldklub), hvor næstformand i Skole- og Kulturudvalget Mads Sølver Pedersen skyder projekt i gang.

Efter åbningsceremonien afholdes et mindre mountainbikeløb.
 
Det er en barriere for sportens udbredelse, at der skal investeres adskillige tusinde kroner i udstyr inden man kan komme ud og prøve sporten.
Den barriere forsøger Aalborg Kommune at nedbryde gennem udlejning af mountainbikecykler.
 
Helt konkret sker det fra cykelforretningen Fusion i Danmarksgade (tlf. 98 10 17 05). Her står 10 stk. mtb-cykler klar til udlejning. Det koster kr. 150 for et døgn, og kr. 300 for en weekend.
 
Formanden for Folkeoplysningsudvalget Keld Jensen udtaler:
- Det at Aalborg blev udnævnt til breddeidrætskommune af Kulturministeriet har givet os nogle unikke muligheder for at understøtte befolkningens muligheder for at dyrke idræt. Vi har således anlagt fire fremragende mountainbikeruter, og med det seneste initiativ med udlejning af cykler tror vi, at der for alvor kommer vækst i antallet af udøvere.
 
Næstformand i Skole- og Kulturudvalget Mads Sølver Pedersen er glad for at alle nu får en nem indgang i mountainbikesporten:

- De fire rigtig gode ruter som kommunen har anlagt i samarbejde med nogle af vores dygtige MTB-klubber, bliver allerede brugt rigtig meget. Men vi tror at vi kun har set den spæde begyndelse af den udbredelse mountainbikesporten får.
 
For yderligere at støtte op om dem der vil prøve sporten, afholder DGI to introduktionsarrangementer for dem som ikke har en MTB.
Torsdag 30. juni og tirsdag 5. juli begge dage kl. 16.45 - 19.15.


Seneste nyt

fra Nordjylland