Aalborg Svæveflyklub køber landets første el-svævefly

Et nyt el-svævefly er landet ved Aalborg Svæveflyklub. Det er det første i landet af sin slags.

Der var julelys i øjnene ved Aalborg Svæveflyklub lørdag, hvor klubben kunne præsentere sin nye investering – nemlig et el-svævefly af typen Discus2Fes.

Svæveflyet er det første i Danmark af sin slags. I flyet er der en elmotor, som kan startes, hvis det kniber med termikken.

quote Det er ligesom juleaften.

Jens Bonderup Kjeldsen, formand, Aalborg Svæveflyklub

- Flyet er mere sikkert og meget, meget nemmere end fly, der har systemer med brændstofmotorer, siger Jens Bonderup Kjeldsen, der er formand for Aalborg Svæveflyklub.

Han tror på, at el-svæveflyet får betydning for klubben, da det er nemmere at betjene, og piloterne derfor ikke behøver lige så meget erfaring for at flyve det i forhold til at flyve andre svævefly.

 
 
Foto: Aalborg Svæveflyklub

- Man tænder simpelthen bare den lille elmotor ved at dreje på en knap. Det er ligesom en bilradio, siger formanden.

Aalborg Svæveflyklub har i forvejen fire tosædede fly og fem et-sædes fly. Da de bestilte det nye Discus2Fes i april, fik de at vide, at der var to års leveringstid. Men allerede i maj blev de kontaktet af fabrikken med nyheden om, at leveringen kunne rykkes frem.

- Egentlig skulle vi først have det i 2020, så det er ligesom juleaften allerede at få det nu, siger Jens Bonderup Kjeldsen.

El-svæveflyet har de seneste dage været prøvefløjet på klubbens flyveplads i Aars, og lørdag var der officiel fremvisning.

Se flyet i luften her:


Seneste nyt

fra Nordjylland