Aalborg Sygehus føler sig sikre

Man kan gå direkte ind på Aalborg Sygehus. Og det er meningen, "det skal jo ikke ligne en fæstning", siger ledende overlæge Jørn Møller. Foto: Bruno Stagsted

Flere danske sygehuse overvejer øget sikkerhed i kølvandet på den voldsomme episode i Odense. Men ikke hos Aalborg Sygehus - her vurderer man, at den nuværende sikkerhed stemmer overens med en potentiel fare.

Nogle få sorte "øjne" pryder væggene i indgangshallen på Aalborg Sygehus. Det er overvågningskameraer, der holder øje med en poteniel fare. Men udover de få kameraer og overfaldsalarmer på flere ansatte gør Aalborg Sygehus ikke meget ud af sikkerheden.

- Det skal jo ikke være en fæstning. Vi skal være åbne for patienter og deres pårørende, siger ledende overlæge Jørn Møller til TV2/Nord.

Derfor har Aalborg Sygehus heller ikke tænkt sig at øge sikkerheden - og slet ikke ansætte vagter, som flere andre sygehuse nu overvejer.

- Episoder som den i Odense kommer så sjældent, at vi er trygge ved den indsats politiet gør, når der opstår problemer på vores sygehus, siger Jørn Møller.

Dansk Sygeplejeråd Nordjylland mener heller ikke, der er brug for vagter. Men derfor skal den nuværende sikkerhed ikke blive en sovepude for de nordjyske sygehuse.

- Episoden i Odense giver anledning til at tjekke sikkerhedsprocedurene igennem, så man er sikre på, at patienter og de ansatte er trygge på de nordjyske sygehuse, siger formand Jytte Wester.

Flere nyheder fra TV2 Nord