Aalborg Teater har overskud trods færre gæster

Aalborg Teater har netop offentliggjort regnskabet og årsberetningen for 2016/2017. Der er overskud i økonomien og tilfredshed med de kunstneriske resultater.

Indtægter, udgifter og publikumstal er gjort op på Aalborg Teater, og alt i alt ser det meget fornuftigt ud, når man ser på sæsonen 2016/2017. Teatrets bestyrelse har netop godkendt regnskabet, som viser et overskud på 212.000 kroner.

Resultatet er kommet i hus efter en sæson, hvor man blev nødt til at skære i personalet, blandt andet på grund af en nedgang i det statslige tilskud. Samtidig har man skåret en egenproduktion og større eksterne co-produktioner væk for at nå i mål med regnskabet.

Nu bliver der set fremad på en tid, hvor Aalborg Teater efter alt at dømme kommer til at forandre sig noget.

- Strategien er meget klar. Aalborg Teaters aktiviteter skal i endnu højere grad afspejle, at vi er sat i verden for Kunstens, for Borgernes og for Danmarks skyld. Helt konkret betyder det, at Aalborg Teater i de kommende år skal gennemgå en større turn-around. Vi ser på hele virksomheden, således at teatret fremtidssikres og geares til den tid, vi lever i samtidig med, at vi opfylder de behov, der er i landsdelen. Det er en gennemgribende proces, som vil tage tid at gennemføre, men som i sidste ende vil resultere i at udbuddet af forestillinger øges, og publikum får flere valgmuligheder, både i antallet af titler og i spilleperioder for de enkelte forestillinger, siger teaterdirektør Hans Henriksen.

Publikumsmæssigt nåede Aalborg Teater ikke helt i mål i sæsonen 2016/2017. Der kom 75.602 gæster til forestillingerne mod 80.054 året før.

Dem, der kom, kunne til gengæld opleve en sæson, som i større grad end tidligere har været et mødested for internationale kunstnere, der har arbejdet sammen på forskellige produktioner i løbet af sæsonen. Det har blandt andet været tilfældet på familieforestillingen ”Ronja Røverdatter” og musicalen ”Hair”, hvor Aalborg Teater formåede at tiltrække internationalt anerkendte udenlandske instruktører og scenografer.

- Vi er stolte over og tilfredse med de kunstneriske resultater, vi har opnået i sæson 2016/17. Men vi er også meget bevidste om, at forandringen er en proces, der blandt andet må forsætte med at afsøge, hvordan forestillingerne i endnu højere grad møder det nordjyske publikums forventninger, siger teaterdirektør Hans Henriksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland