Aalborg Teater starter sæsonen med legendarisk musical

Når Aalborg Teater tager hul på den nye sæson, bliver det med West Side Story på programmet.

To rivaliserende ungdomsbander i New York og en forelskelse, der får fatale konsekvenser. Det er de helt store følelser, der er i spil i musicalen West Side Story, som snart har premiere på Aalborg Teater.

- West Side Story er i mine øjne verdens bedste musical. Det er genrens Rolls Royce, siger Rune David Grue, der er instruktør.

Forestillingen er en moderne fortolkning af Shakespeares Romeo og Julie, og 23 medvirkende er med på scenen.

- Der er rigtig mange mennesker på scenen samtidig, og der er rigtig mange komplicerede sange, der skal læres. Så det er et stort arbejde – men det er meget livgivende, siger Rune David Grue.

Sopranen Isabel Schwartzbach spiller Maria, der er en af hovedrollerne i stykket. Det er tredje gang, hun indtager rollen som Maria.

- Det er en af de absolut bedst skrevne roller til kvinder i musikteateret historie, så jeg er helt vildt glad og taknemmelig over, at jeg får lov til at være Maria, siger Isabel Schwartzbach.

Hun kan godt lide, at musicalen tager emner som bandekrig og utilpassede unge op.

- Der er en fordom om, at musicals godt kan være meget polerede og sukkersøde. Der synes jeg, at vores udgave af West Side Story er meget rå. Det handler ikke om pynt og gear – det er en historie, vi fortæller. En sindssygt vigtig historie, siger Isabel Schwartzbach.

Det er knap 30 år siden, West Side Story sidst blev opført på Aalborg Teater.

Musicalen har premiere 29. august.


Seneste nyt

fra Nordjylland