Aalborg topper hos turisterne: Flere besøgende giver job og kroner i kassen

Aalborg er i den seneste opgørelse fra VisitDenmark opgjort til at være den tredjestørste turismedestination i Danmark med en samlet omsætning fra turismen i nærheden af 3,5 milliarder kroner.

Aalborg er den tredjestørste kommune i Danmark og tilmed den absolut største i Nordjylland, når det handler om at generere flest jobs med udgangspunkt i turismen. Aalborg overgås kun af København og Århus, og det skaber glæde og tilfredshed hos VisitAalborg.

- Det er væsentligt her at bemærke, at den type turisme, Aalborg tiltrækker, er de meget højtforbrugende turister, der bor på hotellerne, deltager i konferencer og internationale kongresser, spiser på restauranter og benytter byens attraktioner, kunst-, historie- og kulturoplevelser, siger Rasmus Jerver, der er direktør for VisitAalborg.

- For eksempel anvender en international kongresgæst over 3000 kroner i døgnet i byen. Det er gæster, der absolut er værd at samle på, ligesom øvrige gæster i byen også spenderer mange penge under deres ophold i byen, tilføjer han.

Flere turister giver flere job

Antallet af overnatninger stiger kraftigt i Aalborg. Alene i årets første seks måneder er antallet af overnatninger i Aalborg steget med godt ni procent sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket er noget over den samlede stigning i hele Nordjylland på godt seks procent i den samme periode.

- Siden 2009 er antallet af hotelovernatninger i Aalborg steget med 40 procent, og belægningen på hotelværelserne er samtidig steget med cirka 17 procent, så det er en væsentlig bedre forretning at drive hotel i Aalborg i dag end det var for knap en halv snes år siden, siger Rasmus Jerver.

Gode tider for turismen betyder ikke kun kroner i kassen hos hoteller, restauranter og butikker. Det betyder også, at der skabes masser af nordjyske job.

- Det er glædeligt, at Aalborg turismemæssigt markerer sig så flot i Danmark og udgør en så markant destination, når det handler om at generere jobs afledt af turismen. Alene i Aalborg estimerer vi i VisitAalborg, at turismen årligt i Aalborg afstedkommer cirka 4000 job, siger Rasmus Jerver fra VisitAalborg.

Antallet af hotelovernatninger i Aalborg er steget markant.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland