Aalborg uden chance i Viborg

Det detroniserede nordjyske tophold var på en umulig opgave mod det stærke Viborg-mandskab, der tromlede over Aalborg uden problemer.

Aalborg DH's nedtur i håndboldkvindernes Toms Liga fortsætter. I Viborg Stadionhal kunne nordjyderne blot følge med topholdet fra Viborg i et kvarters tid, før de måtte kapitulere overfor favoritternes enorme skudstyrke. Viborg vandt 34-26, og det betyder, at Aalborg DH stadig roder rundt i bunden med fire point i syv kampe - langt fra toppen af tabellen, hvor aalborgenserne ellers har været fast inventar i de seneste sæsoner.

I Viborg Stadionhal blev forskellen på de to hold hurtigt
udstillet. Mens viborgensernes bagkæde med Grit Jurack, Bojana Popovic og Rikke Skov tromlede af sted i vanligt højt gear, var Aalborg DH's bagkæde nærmest ikke-eksisterende. Selv om Louise Mortensen gjorde sit bedste som dirigent, var der intet i de to importerede storskytter, ungarske Ibolya Mehlmann og østrigske Tanja Logvin. Begge virkede tunge og helt ude af trit, og når der ikke kommer power og tempo fra bagkæden,
er det svært at score de nødvendige mål for at slå Viborg.

Viborgenserne topper stadig ligaen med maksimumpoint 14 for syv kampe, og det var midt i første halvleg, at topholdet begyndte at vise klassen. Rikke Skov spillede i den periode så stærkt, at man ærgrede sig over, at landsholdet ikke deltager i
en betydende turnering i julemåneden. Et dansk VM-hold med Skov i den form ville ikke have været helt tosset. Ved pausen førte Viborg 17-12, og i de sidste 30 minutter havde topholdet ingen problemer med at udbygge føringen.

Aalborg var mere eller mindre sagesløse i de perioder, hvor Skov og Co. skruede op for tempoet, og lyspunktet hos nordjyderne var den unge, spinkle playmaker Lærke Møller, der med et par flotte indspil fik vist prøver på sit enorme boldtalent. Også Louise Mortensen og den evige fighter Karen Brødsgaard viste, at der trods alt er lidt krummer i sæsonens udgave af Aalborg DH.
/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland