Aalborg Universitet i Indien

Aalborg Universitet åbnede i sidste uge afdeling i Indien, der skal forske i trådløs kommunikation og mobilteknologi.

<b>Aalborg og Indien</b>
I fredags var rektor Finn Kjærsdam på Indiens ældste universitet i Kolkata for at underskrive en aftale mellem Kolkata University og Aalborg Universitet (AAU).

<b>Teleinfrastruktur</b>
Aftalen betyder, at der oprettes en egentlig afdeling af Aalborg Universitets Center for Teleinfrastruktur (CTIF) i Kolkata.

<b>Samlingspunkt trådløs kommunikation</b>
CTIF i Aalborg, som ledes af den indiske professor Ramjee Prasad, er samlingspunkt for den omfattende forskning i trådløs kommunikation.

<b>Også i Rom</b>
Der er tidligere etableret et CTIF-center i Rom, og der var flere indiske universiteter, som viste interesse for at indgå i et samarbejde.

- Kolkata University er Indiens ældste og mest prestigefyldte universitet, og vi er beærede over, at de har ønsket at få Aalborg Universitet som samarbejdspartner inden for dette perspektivrige og betydningsfulde forskningsområde, siger rektor Finn Kjærsdam.

<b>Udvekslinger af ph.d o.a.</b>
I den kommende tid skal man konkretisere de ambitioner, der blev sat underskrift på ved fredagens højtidelighed i Indien. Blandt planerne er udvekslinger på Ph.D.-området, etablering af et egentligt forskningscenter med eget laboratorium, fælles ansøgninger om økonomiske midler og en generel udvidelse af det faglige miljø for forskerne begge steder.

<b>Global forskning</b>
Samarbejdet er en del af AAU bestræbelser på, at styrke det globale element i forskningen og for at sikre, at Danmark via internationale samarbejder fortsat kan være med i front.

Kolkata er tidligere kendt som Calcutta.

Flere nyheder fra TV2 Nord