Aalborg Universitet: Der er igen igen rekordmange ansøgere

Aalborg Universitet har fået 16.820 ansøgere, der ønsker at starte på universitetet efter sommeren. Foto: Torben Hedemose

Aalborg Universitet har fået 16.820 ansøgere, der ønsker at starte på universitetet efter sommeren.

Der er igen i år rekordmange, der ønsker at begynde deres studieliv i Aalborg og på Aalborg Universitet. Det vidner netop offentliggjorte tal fra universitetet om. 

Hele 16.820 har søgt ind på en af de mange videregående uddannelser på Aalborg Universitet, det er en stigning på 2,5 procent i forhold til sidste år. Eller helt præcis 422 flere personer end sidste år.

Det er fjerde år i træk, at Aalborg Universitet oplever en positiv fremgang, og det glæder naturligvis prorektor Inger Askehave.

00:54 Luk video

- Det, vi oplever, er en lille stigning i vores første prioritet-ansøgninger – det er vi glade for, idet når man søger på den måde, så søger man Aalborg som et udtryk for, at det er der, man gerne vil ind, siger Inger Askehave.

Aalborg Universitet kan desuden glæde sig over, at det tyder på, at der er flere kvinder, der i år har søgt ind på de tekniske uddannelser på universitetet.

- Det er vi glade for, for det har vi arbejdet målrettet på, nemlig at tiltrække flere kvinder, siger Inger Askehave.

Derimod skiller årets ansøgerfelt sig negativt ud på den måde, at der er et lille fald i antallet af ansøgere, der har søgt ind på ingeniøruddannelserne.

- Det er ærgerligt, fordi vi har fået en flot placering internationalt netop på ingeniøruddannelserne, siger Inger Askehave.

 

Læs også Rekordmange søger UCN: Må afvise 400 pædagog-aspiranter

 

Flere nyheder fra TV2 Nord