Aalborg Universitet med frie pladser til højtlønnet uddannelse

Aalborg Universitet står stadig med masser af frie pladser på landinspektøruddannelsen, der trods fordomme om faget tilbyder høj løn og lav ledighed.

Var du en af de 25.000 uheldige, der natten til den 28. juli i år, ikke blev optaget på en uddannelse? Så lad endelig være med at opgive håbet.

Aalborg Universitet melder stadig om masser af frie pladser, både i Aalborg og på deres afdeling i København. En af de uddannelser, der leder til de bedste jobvilkår, er landinspektørvidenskab. Færdiguddannede landinspektører er næsten garanteret job, da ledigheden ligger på under én procent, samt en startløn på 33,800 kroner. 

En af dem, der lige har fået job som landinspektør, er 25-årige Emilie Meyn. 

- Landinspektørfaget har uretfærdigvis fået et lidt støvet imgae. Og det er helt forkert, for arbejdet handler i bund og grund om at udvikle morgendagens Danmark ved hjælp af den nyeste teknologi, fortæller hun i en pressemeddelelse. 

Morten Lauge Pedersen er professor på Aalborg Universitet og er med til at tilrettelægge landinspektøruddannelsen. Han ærger sig over, at der ikke er flere, der tager uddannelsen. 

- Det (uddannelsen red.) handler om meget mere end blot at lære at sætte skelpæle. I dag arbejder vi med droner, geografiske informationssystemer, avancerede it-løsninger og grundlæggende kommunikation til at løse opgaverne. Desværre er der mange, der fortaber sig i selve ordet "landinspektør", som lyder lidt gammeldags, siger han.

Udover uddannelsen som landinspektør tilbyder Aalborg Universitet frie pladser på flere andre uddannelser. De tæller blandt andet flere ingeniøruddannelser, international virksomhedskommunikation, tysk, organisatorisk læring og matematik. 

Du kan finde den samlede liste over de ledige pladser på linket her, hvor du også finder ansøgningsblanketten. Ansøgningen til de frie pladser foregår efter først-til-mølle og skal gøres inden studiestart den 1. september. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland