Aalborg Universitet skal spare: Medarbejdere fyres

Aalborg Universitet skal spare 25 millioner kroner. Derfor får 20 medarbejdere en fyreseddel.

Det er ikke første gang, at Aalborg Universitet får besked på at spare. Denne gang drejer det sig om 25 millioner kroner, og det betyder, at der skal fyres medarbejdere.

- Vi skal nedlægge det, som svarer til 40 stillinger. Nogle stillinger var i forvejen ledige, og dem har vi så valgt at nedlægge. Så har nogle valgt at aftræde frivilligt, så det drejer sig om 20 personer, der skal afskediges, siger Antonino Castrone, der er universitetsdirektør ved Aalborg Universitet.  

Det er medarbejdere inden for det administrative område på universitetet, som risikerer deres arbejde.

Tirsdag bliver de pågældende medarbejdere indkaldt til møde, hvorefter der kommer en høringsfase på 14 dage. Her har begge parter mulighed for at komme med indvendinger, og først efter det træder fyringerne i kraft.

Ifølge Antonino Castrone har det været umuligt at undgå fyringer.

- Vi vil selvfølgelig helst være fri for at fyre nogen. Men vi har fundet de steder, hvor vi kunne spare uden afskedigelser, og det er bare ikke nok, siger han.

For universitetet kommer de 20 fyringer højest sandsynligt til at betyde mere arbejde til de øvrige ansatte.

- Vi har en masse opgaver, som vi nu skal finde ud af, hvem vi skal have til at løse. Måske skal noget digitaliseres, og andet skal nogle af de andre ansatte sidde med, siger universitetsdirektøren.   


Seneste nyt

fra Nordjylland