Nye parkeringsregler: Aalborg Universitetshospital vil have parkeringssnyltere væk

Patienter og pårørende skal fra sommer registrere deres nummerplade på den sygehusafdeling de besøger, hvis de skal holde mere end en time ved sygehusene i Aalborg.

I årevis er Aalborg Universitetshospital blevet kritiseret for ikke at gøre nok for at for at løse det massive parkeringskaos, der hersker ved sygehusene i Aalborg. Nu vil sygehuset ikke længere sidde kritikken overhørig. Hospitalet vil indføre helt nye parkeringsregler, der skal give mere plads til patienter og pårørende og samtidig holde bilister uden ærinde på sygehusene væk.

- Der er rigtig mange, der ikke har haft et ærinde på sygehuset, der har brugt sygehusets parkeringspladser, således at patienter, pårørende og også personale har svært ved at få plads til deres biler, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Mor til kræftsyg dreng stod frem

De nye regler kommer efter at Anne Mette Bols Nielsen stod frem på TV2 Nord i august 2018. Hun er mor til Oscar - en 13-årig dreng med leukæmi. Hun beskrev, hvordan hun måtte delvist bære sin syge søn gennem Aalborgs gader, fordi parkeringspladsen ved Sygehus Nord er optaget.

quote Der er rigtig mange, der ikke har haft et ærinde på sygehuset, der har brugt sygehusets parkeringspladser, således at patienter, pårørende og også personale har svært ved at få plads til deres biler.

Ulla Astman, Regionsrådsformand, (Soc.dem)

I gården ved Sygehus Nord er der gratis parkering i tre timer - dog kun for bilister med ærinde på sygehuset, som der tydeligt står på et skilt. Men TV2 Nord kunne vise, hvordan adskillige butiksansatte, håndværkere, beboere i området og folk på shopping ulovligt på parkerede på sygehusets parkeringspladser.

- Der er ikke noget, der har ændret sig, siden vi optog det tv-indslag. Der holder stadig mange, der ikke har noget ærinde på sygehuset. Jeg er stadig ret irriteret over det, siger Anne Mette Bols Nielsen.

Sygehuset har i årevis fået kritik for parkeringsforholdene, men efter indslaget på TV2 Nord bad regionspolitikerne Aalborg Universitets Hospital om at få styr parkeringen. Det har fået hospitalets ledelse til at lave helt nye regler for parkeringen, som træder i kraft inden sommerferien.

- Bedre sent end aldrig. Jeg synes da, det har taget lidt lang tid for sygehuset at finde en løsning, eftersom det her har været diskuteret i en del år efterhånden, siger Ulla Astman (S).

Nummerplade skal registreres på tablet

Fremover skal der være en times fri parkering for patienter og pårørende - både på sygehus Nord og sygehus Syd. Hvis man skal holde der længere end det, så skal man registrere sin nummerplade via en tablet, der kommer til at stå fremme på alle afdelingerne. Håbet er, at det får folk på shopping til at parkere andre steder.

- Jeg er glad for, at der er fundet en løsning, der betyder, at der stadig er gratis parkering for vores patienter og pårørende, og det er en løsning, der er rimeligt ubureaukratisk, siger regionsrådsformanden.

Systemet med registrering af nummerplader er indført på sygehuset i Viborg. Her har det ført til, at bilister har klaget over parkeringsafgifter, de har fået, fordi de ikke har forstået, at de skulle registrere deres nummerplade på sygehuset. Sygehusledelsen forventer da også, at det nye system vil give problemer i starten, hvor folk skal vænne sig til at registrere deres nummerplader.

Det var netop en løsning med en form for parkeringstilladelse, Anne Mette Bols Nielsen efterlyste, da hun stod frem på TV2 Nord. Hendes søn Oscar har flere måneders kræftbehandling foran sig endnu, og han håber på færre opslidende traveture gennem Aalborg gader.

- Det kommer jo nok ikke til at løse hele problemet. Der er jo ikke ret mange parkeringspladser. Men man kan bedre acceptere, at parkeringspladsen er fuld, hvis man ved, at dem der holder der, har et ærinde på sygehuset og ikke bare er på shopping ude i byen, siger Anne Mette Bols Nielsen.

Det bliver det private selskab Apcoa Parkering, der kommer til at overvåge parkeringspladserne. Hospitalets ledelse lover, at der bliver mulighed for at få annulleret en parkeringsafgift i særlige sygdomstilfælde.


Seneste nyt

fra Nordjylland