Aalborg: Ventetid på strålebehandling reduceret kraftigt

På knapt et år har Aalborg Sygehus kappet 10 uger af ventetiden til strålebehandling for patienter med brystkræft og prostatakræft.

I sommeren 2008 var der meget lange ventetider på strålebehandling for brystkræft- og prostatakræftpatienter på Aalborg Sygehus. Ventetiden var på cirka 14 uger. Nu, omtrent et år efter, er ventetiden fire uger.

Politikerne i Regionsrådet besluttede i 2008 at bevilge penge til udvidelse af både åbningstiden og antal ansættelse strålesygeplejersker i en periode på seks måneder. Fra januar 2009 og seks måneder frem var og er der således tre ekstra strålesygeplejersker, der kunne hjælpe med at betjene maskinen.

Nu er Aalborg Sygehus nede på en ventetid på cirka fire uger til strålebehandling for de to sygdomsgrupper.

- Patienterne kan komme hurtigere til strålebehandling, og vi har en oplevelse af, at de hellere vil behandles tæt på deres eget hjem frem for i udlandet. Siden uge 12 har kun én patient været interesseret i behandling uden for regionen. Derfor er det en utrolig god position vi står i nu i forhold til sidste år. Medarbejderne i stråleterapien har ydet en stor indsats, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Aalborg Sygehus vil følge op på succesen, og fortsat have fokus på at ventetiden. Der er uddannet flere strålesygeplejersker og til september vil åbningstiden igen blive udvidet.


Seneste nyt

fra Nordjylland