Aalborg-virksomhed hæver indtjeningen markant

Både omsætning og indtjening er strøget i vejret for Aalborg-virksomheden Intego.

En stigning på hele 70 procent i indtjening. Det er hvad Aalborg-virksomheden Intego, der leverer el-tekniske løsninger til industri, infrastruktur og erhverv netop har offentliggjort i sit regnskab for 2015/2016.

I kroner og ører udgør resultatet før skat 24,2 millioner, og forklaringen er ifølge direktionen et vedholdende fokus på virksomhedens langsigtede strategi. Omsætningen er på over 500 millioner og er steget med 14 procent.

- Vi har realiseret en meget positiv organisk toplinjevækst de seneste 12 måneder. Vores ambitiøse strategi tilsiger en vækst på 10 procent, og det har vi altså godt og vel nået, forklarer administrerende direktør og medejer Jens Frost Mikkelsen.

- Samtidig har vi øget indtjeningen fra 3 procent til 4,5 procent af omsætningen, og det giver altså et løft på 70 procent. Det er vi selvsagt meget tilfredse med.

Den langsigtede strategi indebærer en transformation af virksomheden fra traditionel el-teknisk produktion til digitalisering og automation - et nichemarked i markant vækst.

- El-teknisk installation og service fylder stadig størstedelen af vores omsætning, men vi bevæger stille og roligt forretningen mod industriel IT, automation, service management, mekanisk service mv. Her bevæger vi os over i områder, hvor værdiskabelsen og markedsvæksten er høj, siger Jens Frost Mikkelsen og fortsætter:

- Udviklingen inden for Internet of Things gør jo, at der i dag er computerchips i stort set alt, vi rører ved. Det giver en lang række Industri 4.0-optimeringsmuligheder, som afføder en stor interesse fra industrien.


Seneste nyt

fra Nordjylland