Aalborg-virksomhed skal opføre spektakulær kunsthal

Bladt Industries har vundet totalentreprisen på en ny kunsthal ved Kistefos-Museet ved Oslo, som Bjarke Ingels Group har tegnet. Byggeriet skal stå færdig den 1. juli 2019.

 Det er noget af et byggeri, Bladt Industries i Aalborg netop har vundet totalentreprisen på. Virksomheden skal opføre en ny teknisk avanceret kunsthal ved Kistefos-Museet lidt uden for Oslo i Norge.

Udover at være en arkitektonisk perle skal kunsthallen forbinde syd- og nordsiden af Randselva-floden. Samtidig er bygningen en udvidelse af skulpturparken og Kistefos-Museet. Og så er det selveste Bjarke Ingels og hans Bjarke Ingels Group, der står bag tegningerne.

Stålkonstruktionen, der udgør skelettet i værket, dækker et 60 meter langt frit spænd over Randselva-floden. Hele  konstruktionen vejer intet mindre end 380 tons, og under kunsthallen bygger Bladt Industries derudover en arbejdsplatform, der i sig selv består af 250 tons stål.

Men det er ikke en opgave, der bekymrer ledelsen hos Bladt Industries.

- Vi har stor erfaring med teknisk avancerede bro- og infrastrukturprojekter, og selve stålkonstruktionen i kunsthallen er da også meget vanskelig at udføre på grund af det twist, som kunsthallen har på sin vej over elven. Sammen med det frie spænd på 60 meter gør det opgaven til en stor udfordring, som vi dog allerede er langt med at løse, siger Kim Bringsjord, Senior Vice President i Bladt Industries.

Hos Kistefos-Museet er man tilfreds med, at Bladt Industries har vundet opgaven.

- Som bygherre er Kistefos-Museet meget tilfreds med samarbejdet med Bladt Industries. Entreprenøren har den kompetence, som er nødvendig for at kunne løse de teknisk krævende konstruktioner samtidig med, at de udviser en stor evne og vilje til at tilfredsstille de særdeles høje arkitektoniske krav i projektet, siger Egil Eide, adm. direktør i Kistefos-Museet.


Seneste nyt

fra Nordjylland