Aalborg-virksomhed solgt til investeringsselskab

04:44

Carsoe har solgt 60 procent af virksomheden med ambitionen om yderligere vækst Video: Johnni Isaksen

Firmaet Carsoe i Aalborg har i dag solgt 60 procent af virksomheden til investeringsselskabet Solix Group. Det sker for at sikre fortsat vækst i Aalborg-virksomheden.

Godt 300 medarbejdere på Carsoe i Aalborg blev fredag morgen kaldt til møde med direktionen, som kunne fortælle dem, at hovedparten af firmaet nu er solgt til den dansk-svenske investeringsselskab Solix Group. De fik samtidig besked på, at planen for nuværende er, at alt kører videre som normalt, selvom ejerkredsen er en anden.

- Man kan godt blive lidt fartblind, når det går så stærkt som hos os. Vi har brug for at få nye øjne på virksomheden, som kan hjælpe med til at sikre, at det er det rigtige, vi gør. Solix Group er den partner, som vi skal bruge for at kunne følge med væksten, siger direktør i Carsoe, Mikkel Jacobsen.

Læs også Carsoe sikrer sit hidtil bedste årsresultat

Carsoe producerer udstyr til fødevareindustrien og har de seneste to år fordoblet omsætningen fra godt 270 millioner kroner i 2016 til 540 millioner kroner i 2018. Planen er, at virksomheden i løbet af de næste fem år skal runde en milliard kroner i omsætning og godt 500 medarbejdere.

- Med Solix Group i ryggen kan vi ny styrke vores position på verdensmarkedet. Vi skal i gang med yderligere opkøb af virksomheder og fortsætte den vækst, som vi har skabt, siger direktør Mikkel Jacobsen.

Erhvervschefen i Aalborg Kommune er ikke overrasket over, at Carsoe har fundet sammen med Solix Group.

- Vi ser det her ret ofte for tiden. Nordjyske vækstvirksomheder har så meget fart på lige nu, at det er svært for dem at følge med. De kan have brug for kapital til at investere i ny vækst. De kan have brug for partnere med større muskler for at nye distributionskanaler. Det er helt almindeligt, at virksomhederne leder efter nye investorer, når de når en vis størrelse, siger erhvervschef Tonny Skovsted Thorup.

Når nordjyske virksomheder får nye ejere, gives der ingen garanti for, at produktion og arbejdspladser bliver i Nordjylland. Men i Carsoes tilfælde er der, ifølge direktøren, ingen planer om at flytte Carsøe andre steder hen.

- Solix Group skal ikke drive virksomheden. Det er vi bedre til. Det er her, basen er. Vi har know how’en og de specialiserede medarbejdere, så der er ingen grund til, at Carsoe ikke skal ligge i Aalborg, siger Mikkel Jacobsen, som er direktør i Carsoe.

Erhvervschefen i Aalborg er heller ikke bekymret for, at nordjyske virksomheder bliver købt af kapitalstærke investeringsselskaber.

- Det er en global udvikling, som vi skal omfavne og ikke forsøge at standse. Det er rigtigt, at der er plusser og minusser, når selskaber får nye ejere, men i det store og hele er det godt for nordjysk erhvervsliv, at vi er med på toget i stedet for at vente på perronen, siger erhvervschef i Aalborg, Tonny Skovsted Thorup.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord