Aalborg Zoo hjælper hjemløse fugle

02:32

I Aalborg Zoo knokler gæsterne for at lave stærekasser til trængte stærefamilier

Hundredvis af stærefamilier kan se frem til et nyt hjem dette forår takket være Aalborg Zoos flittige gæster, der har bygget stærekasser i massevis. Næsten 1000 er det foreløbig blevet til.

Hele vinterferien er der blevet hamret og banket og savet og skruet lystigt i Aalborg Zoo, og stærekasser i hundredvis er fulgt med gæsterne hjem. Aktiviteten er en del af projektet ”Vilde dyr i haven” der har til formål at fremme antallet af dyr i de danske villahaver.

- Små tiltag i haven kan bevirke store forandring og ideen med projekt: ”Vilde dyr i haven” er at opsamle ideer fra haveejere, som har succes med at skabe plads til vilde dyr, og at give disse ideer videre til andre haveejere, som på denne måde kan få gavn og glæde af et rigt dyreliv i haven, siger zoolog i Aalborg Zoo Jens Sigsgaard.

I løbet af marts kan man i en række foredrag i Aalborg Zoo blive meget klogere på de mange små tin, man kan gøre i sin have for at gøre den mere dyrevenlig. Tirsdag den 1. marts handler det om ugler, tårnfugle og flagermus, og senere på måneden kan man høre om bier i haven, og hvordan man kan få flere af de vilde pattedyr til at kigge forbi. Foredragene er gratis, men kræver tilmelding hos FOKUS – Folkeoplysning.

Projekt ”Vilde dyr i haven” er et samarbejde mellem Aalborg Zoo, Aalborg Univer­sitet, FOKUS, Haveselskabet samt Skoleforvaltningen- og Giftfri Zone kampagne, Miljø- og Energiplanlægningen, Aalborg kommune. Projektet er støttet af Friluftsrådet og Miljøstyrelsens pulje til Grønne Ildsjæle.

Flere nyheder fra TV2 Nord