Aalborgdrenge med genial opfindelse

En gruppe studerende fra Aalborg har opfundet et værktøj der kan gøre opladere overflødige.

Fremover kan du lade din mobiltelefon, computer eller musikafspiller op via det stykke stof der sidder på dit flysæde eller ligger på bordet i dagligstuen. Takket være fire friske drenge kan dette produkt være fire industrielt designstuderende ved Aalborg Universitet.

- Ved at indbygge et materiale i en dug, et flysæde eller andet stof, kan man oplade sine gadgets. På den måde skal man ikke tænke på at medbringe oplader længere, og det vil gøre man kan oplade på vej til og fra møder eller andet, siger Marius Koppang, der er en af de fire, til TV2 Nord.

Opfindelsen vandt førstepræmien ved Future-textiles konkurrencen, der blev afgjort i fredags. Med den fulgte en check på 50.000 kroner. Den deles dog med den øvrige gruppe af foodplus-designgruppen på Aalborg Universitet. En gruppe bestående af studerende, der valgte at bruge deres fritid på at komme op med ideer til konkurrencen. Næste skridt for de unge er at få gjort projektet til et reelt produkt.

- Det er bestemt en mulighed, at vi ser dette produkt på markedet indenfor et par år. Men der er meget der skal udvikles, og det koster penge. Derfor skal en af de store firmaer på markedet, som Apple eller Sony, gå ind i projektet med kapital, for på den måde at få udviklet de gode ideer til et konret produkt, siger Mads Hedelund fra Teko Via University, der var dommer ved konkurrencen, til TV2 Nord.

Det vurderes, at hvis alt går efter planen, så kan vi om to år lade vores mobiltelefoner og computere via due og andre tekstilmaterialer.


Seneste nyt

fra Nordjylland