Aalborgensisk daginstitution hyldes af Friluftsrådet

Foto: Per Frank Paulsen

Daginstitutionen Kometen i Aalborg er blevet tildelt Friluftsrådets "Spring Ud i Naturen"-flag for deres arbejde med leg og bevægelse i naturen.

Daginstitutionen Kometen i Aalborg bliver i denne uge hyldet af Friluftsrådet. Som en del af Friluftsrådet Grønne Spirer-ordning, deler de i uge 19 "Spring Ud i Naturen"-flag ud til 18 dagplejere og 2 dagsinstitutioner i hele landet. Flaget tildeles til de institutioner, der har haft øget fokus på leg og bevægelse i naturen. Og her har Kometen altså gjort sig fortjent til flaget. 

- Leg og bevægelse i naturen er et fantastisk redskab til at udvikle børnenes motorik. Naturen kan udfordre børnene på en anden måde end det jævne underlag på legepladsen, og så er det også med til at øge børnenes naturforståelse og sociale kompetencer. Vi er rigtig glade for, at dagplejerne og daginstitutionerne over hele landet har taget godt imod vores nye ”Spring Ud i Naturen-certifikat”, og vi håber, at det giver dem mod på endnu flere aktiviteter i naturen med børnene” siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet i en pressemeddelelse. 

Hvem kan få "Spring Ud i Naturen"-flag? 

  • Daginstitutionen skal arbejde med 18 forskellige grundbevægelser ude i naturen. 
  • Bevægelserne kan være alt fra at gå, løbe, kaste og gribe. 
  • Daginstitutioen skal have personale, der har deltaget i kursus om leg og bevægelse.

Friluftsrådet har igennem deres "Grønne Spirer"-ordning i 10 år uddelt "Grønne Spirer"-flag til institutioner der har haft en grøn hverdagsprofil. Nu er det så leg og bevægelse i naturen, der bliver sat fokus på. Undersøgelser viser nemlig, at hvert tredje barn har motoriske problemer, når de starter i skole. Den udvikling håber Friluftsrådet, de kan vende med den nye ordning. 

Læs også Alt for mange forældre glemmer børnenes solcreme: Det er foruroligende

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord