Aalborgensisk hardball-bane må lukke: Bryder skovloven

En næsten 200 år gammel paragraf i skovloven har nu sendt hard- og paintballbanen Pinewood Battlefield, der ligger sydvest for Aalborg, til tælling.

Hardball-banen Pinewood Battlefield, der ligger i en lille skov sydvest for Aalborg, har de seneste fire år budt på sjove oplevelser med hard-, paintball og lasergame til eksempelvis polterabender og børnefødselsdage. 

Men de dage er nu talte. En anonym klage fra en nabo til banen er endt hos Miljøstyrelsen, der nu har påbudt Pinewood Battlefield at lukke, fordi banen ligger i en fredskov og bryder skovloven. 

- Det er jeg selvfølgelig utrolig ked af. Det er en hård dag, når man skal se nogen af de sidste rende gæster rundt herude, siger medejer Nicolai Christensen. 

En nabo til banen indgav for tre måneder siden en klage til Aalborg Kommune, da vedkommende mente, at Pinewood Battlefield brød skovloven. Kommunen sendte herefter sagen videre til Miljøstyrelsen.

Nu skal Pinewood Battlefield lukke, selvom banen har ligget på området i fire år, uden at nogen har gjort ejerne opmærksomme på loven.

- Jeg er selvfølgelig lidt træt af, at vi modtager den klage her, i stedet for at man ikke tager en snak med os. I stedet er man gået uden om os og gået direkte til systemet, siger Nicolai Christensen.

En næsten 200 år gammel paragraf i skovloven har nu sendt hard- og paintballbanen Pinewood Battlefield, der ligger sydvest for Aalborg, til tælling. En anonym klage har fået Miljøstyrelsen til at bede Pinewood om at lukke, selvom hard- og paintballbanen har været aktiv de seneste fire år.

Næsten 200 år gammel lov

Ifølge skovloven er det ikke tilladt at opføre bygninger eller ændre i terrænet på fredskovsarealer, som Pinewood Battlefield har gjort i forbindelse med sin bane. Loven stammer tilbage fra 1800-tallet og skulle sikre Danmarks forsyning med træ.

- Det er et stort arbejde med banen her, der bliver smidt ud. Vi har ikke noget tilbage. Det hele er gået tabt. Vi havde en virksomhed i rivende udvikling, men det er gået tabt det hele, siger Nicolai Christensen.

Hardball-banen bliver ofte brugt til firmarrangementer, polterarbender og børnefødselsdage.

- Det er sjovt, fordi så prøver man noget end bare at sidde derhjemme og spille, siger Christian Berring Nielsen, der er med til en børnefødselsdag på banen, da TV2 Nord besøger stedet. 

Pinewood Battlefield vil nu forsøge at leve videre ved at arrangere lasergames efter bestilling og leje lokaler forskellige steder. Men drømmen om en skovbane er slukket.

Men er det ikke okay, i lukker, når i nu bryder loven?

- Jo bestemt, men det er rigtig trist uanset hvad. Nu har vi haft fire år, hvor vi ikke har hørt noget som helst. Vi har også haft folk fra kommunen, der har spillet herude, uden at de har bidt mærke i noget, siger Nicolai Christensen.

Det har søndag ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Aalborg Kommune eller Miljøstyrelsen, men TV2 Nord forsøger at følge op på sagen i løbet af de kommende dage.


Seneste nyt

fra Nordjylland