Aalborgensiske gymnasieelever blandt landets flittigste indsamlere

Når knap 150 gymnasieelever fra Aalborg Katedralskole samler ind ved Røde Kors’ indsamling på søndag, er de blandt de otte gymnasier, der stiller med flest indsamlere.

På søndag banker det på døren ved rigtig mange nordjyske hjem, når Røde Kors holder landsindsamling. Det kan meget vel være gymnasieelever fra Aalborg Katedralskole eller Aalborghus Gymnasium, som står på dørtrinet. Begge gymnasier har nemlig samlet over 100 indsamlere.

På Aalborg Katedralskole har 148 elever i skrivende stund sagt ja til at hive tre timer ud af kalenderen, gribe indsamlingsbøssen og samle ind til krigs- og katastrofeområder som for eksempel Syrien.

Dermed indtager Katedralskolen en tredjeplads over de gymnasier, der har engageret flest elever – kun overgået af Silkeborg Gymnasium og Svendborg Gymnasium. Aalborghus Gymnasium ligger på femtepladsen med 115 tilmeldte.

Maren Kjærsgaard Hansen og Anne Juel Larsen er Røde Kors-ambassadører på gymnasiet. De har både hvervet indsamlere via Facebook, men også på morgensamlinger og gennem snakke i skolegården.

- Det er utrolig dejligt, at vi kan støtte op om det som gymnasium, og ikke kun som enkeltpersoner. Hele gymnasiet står sammen, siger pigerne.

For Røde Kors er det helt afgørende, at gymnasierne støtter op. Derfor trækker de lod om en koncert med popstjernen MØ blandt de gymnasier, som formår at samle over 100 elever. Indsamlingslederen i Aalborg er stolt over, at to lokale gymnasier har præsteret netop det.

- Det er helt fantastisk. Vi er afhængige af indsamlerne på gymnasierne. I år udgør de knap halvdelen af alle indsamlere, siger indsamlingsleder Dorte Møller Søndergaard.

Indtil videre er 515 af 687 ruter i Aalborg besat.  Har man lyst til at være med, så kan man stadig nå det. Tilmeldingen lukker lørdag.


Seneste nyt

fra Nordjylland