Aalborgs ejerlejligheder går som varmt brød

Der bliver solgt flere ejerlejligheder i Aalborg i dag end før krisen, viser tal fra Realkredrådet, som Nybolig har regnet på.

Det gik godt i 2006. Det gik rigtig godt på mange fronter og boligmarkedet red også med på bølgen. Der blev solgt mange ejerlejligheder til høje priser og alle var glade. Lige til de ikke var det mere.

Krisen kom snigende, og pludselig var de glade tider ovre. Boligmarkedet gik i stå og de gode tider skulle overbebevises om at komme tilbage.

Det lader nu til at være lykkedes. Ifølge tal fra Realkreditrådet som Nykredit bar regnet på, er salget af ejerlejligheder i de mest populære postnumre nu på niveau med eller over 2006-salget og sammenlignes med krise-året 2009 er det hele vendt på hovedet.

- I forhold til 2009 ser det helt vildt ud. Vores beregninger viser, at salget af lejligheder i de mest populære postnumre i årets første måneder er enten fordoblet, tredoblet eller firdoblet i forhold til 2009, siger Kim Pauli, der er pressechef i Nybolig.

- Den store interesse for at købe lejligheder afspejler sig i priserne, som i de fire største byer er steget mellem 18 og 33 procent i de seneste 3,5 år. I nogle af de allermest attraktive postnumre er priserne i dag nu højere end i 2006, siger Kim Pauli.

Postnummer 9000 er det eneste nordjyske postnummer på listen med de 12 mest populære postnumre og her viser Nykredits beregninger, at der bliver solgt seks procent flere lejligheder i dag end i første kvartal 2006 og 162 procent flere i dag end i kriseåret 2009's første tre måneder.


Seneste nyt

fra Nordjylland