Aalborgs erhvervsklima overhalet indenom

I Dansk Industris undersøgelse af kommunernes erhversklima får Aalborg Kommune bedre resultater end sidst. Men kommunen bliver overhalet indenom flere kommuner og falder derfor samlet.

København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Sådan lyder rækkefølgen, hvis man sorterer de fire byer på størrelse. Sorterer man i stedet på erhvervsklima, starter rækken i Nordjylland.

Aalborg Kommune er nemlig den kommune af de fire største i Danmark, der klarer sig bedst i Dansk Industris undersøgelse. Dansk Industri har bedt virksomheder i hele landet vurdere deres hjemkommune, og denne gang lander Aalborg kommune på en 55. plads. Odense er nummer 67, Aarhus er nummer 78 og Københavns kommune er på en 85. plads.

En tilbagegang i forhold til 2014

I forhold til sidste år, så rykker Aalborg kommune dog nedad. Aalborgs placering er en tilbagegang på 12 pladser i forhold til en plads som nummer 43 i 2014. I 2013 blev Aalborg nummer 25. Faldet kommer på trods af, at virksomhederne i Aalborg Kommune langt hen ad vejen vurderer kommunen bedre i år end sidste år. Virksomhederne i andre dele af landet vurderer imidlertid deres kommune endnu bedre. Aalborg Kommune bliver derfor overhalet.

- På mange måder gør Aalborg Kommune det godt, spørgsmålet er bare, om det er godt nok? Der skal speedes op på de basale områder, og så savner jeg den afgørende vilje fra kommunen til at tage fat på de få erhvervsrelaterede områder, der måske nok gør ondt politisk, men som virksomhederne højlydt efterspørger, siger DI Aalborgs formand, Peter Rindebæk.

Utilfredse med skatter

Der er fortsat utilfredshed blandt virksomhederne med Aalborg Kommunes skatter og afgifter.

-Der er efterhånden meget få kommuner uden for københavnsområdet, der opkræver dækningsafgift og endnu færre, der ikke har en plan for afskaffelse. I Aalborg vil man end ikke diskutere en plan for at aftrappe dækningsafgiften. Til gengæld har kommunen fået vist sig frem som en kommune, der gerne trodser erhvervslivet alene af politiske hensyn. Det sender et signal til virksomhederne, og det tæller ned, siger Peter Rindebæk.

Aalborg Kommune får en bedre placering i undersøgelsen i virksomhedernes vurdering af kommunens pasningstilbud og folkeskoler, i brugen af private leverandører og i fysisk planlægning. På områder som arbejdskraft og infrastruktur ligger Aalborg Kommune også i den bedste halvdel.

I alt 96 kommuner er med i Dansk Industris undersøgelse af kommunernes erhvervsklima.


Seneste nyt

fra Nordjylland