Aalborgs skraldemænd har nedlagt arbejdet

Foto: Per Frank Paulsen

Omkring 100 renovationarbejdere har torsdag morgen nedlagt arbejdet efter flere tillidsvalgte har modtaget trusler og advarsler fra ledelsen.

Klokken 05.45 torsdag morgen mødtes de ansatte ved Aalborg Forsynings renovationsafdeling til et fagligt møde i Aalborg.

Her besluttede et stort flertal, efter omkring 45 minutters møde, at nedlægge arbejdet. Det fortæller 3F-tillidsmand Bruno Bunch.

Arbejdsnedlæggelsen kommer efter at ledelsen tidligere på måneden er kommet med trusler og mundtlige advarsler til to tillidsvalgte ansatte, ligesom de har varslet påtænkte bortvisninger af to kontoransatte.

Kernen i striden er, at ledelsen mener, der er blevet lækket fortrolige oplysninger fra firmaet. Karakteren af de oplysninger, der skulle være blevet lækket vil Bruno Bunch ikke ind på, men ifølge ham har beskyldningerne ikke noget på sig.

Ingen af de medarbejdere, der har valgt at nedlægge arbejdet har forladt arbejdspladsen, og de er klar til at gå i arbejde senere på dagen.

- Lige nu sidder vores 3F-formand (Claus Pedersen red.) i møde med Miljø- og Energiforvaltningen på Stigsborg Brygge, og vi afventer så, hvilket svar, de kommer med til os, efter mødet, fortæller Bruno Bunch.

- Vi håber, de vil trække det hele i land igen, og så går vi i arbejde igen. Alle satser og håber på at kunne komme til at arbejde igen, siger tillidsrepræsentanten.

OPDATERET KLOKKEN 10.37: De 100 renovationsarbejdere har efter et forhandlingsmøde valgt at genoptage arbejdet.

Læs også Skraldemænd tilbage i arbejde efter indrømmelser

 

Flere nyheder fra TV2 Nord