Aalborgsvømmere satte vild rekord

24 timer tog det 18 svømmere fra Aalborg at sætte historisk rekord.

126 kilometer og 150 meter. Det var hvad 18 elitesvømmere fra Aalborg Svømmeklub tilbagelagde på 24 timer fra lørdag-søndag. Det var næsten 11 kilometer længere end den gamle rekord, som Horsens Svømmeklub satte.

- Jeg er rigtig stolt af både drenge og piger. De udviser stor team-spirit, noget vi går meget op i i vores klub. Det er et godt afbræk fra hverdagens træning, og samtidig giver sponsorer penge for hver kilometer vi svømmer, så det har været en rigtig god weekend, siger træner Jess Jacobsen til TV 2 Nord.

Med i rekorden var den blot 14-årige Mie Ø. Nielsen. Hun skal i de kommende måneder til internationale mesterskaber for både juniorer og seniorer. Alligevel nød hun den anderledes konkurrenceform.

-  Det er rigtig hyggeligt. Man har tid til en masse snak og andet end at svømme. Det er vigtigt, at der er noget socialt, ellers bliver det for kedeligt, hvis man bare skal svømme 10 gange om ugen, siger Mie Ø. Nielsen.

Aalborg Svømmeklub kæmper hårdt med at skabe interesse omkring svømmesporten. Allerede nu planlægger man et svømmeevent på Limfjorden til efteråret.


Seneste nyt

fra Nordjylland