Aalborgtårnet får make-over

Studerende kæmpede om det bedste redesign af Aalborgs ikoniske vartegn

Ejerne af Aalborgtårnet, ”Det Broderlige Skydeselskab” overvejer at renovere det gamle tårn fra 1933.
Restauranten i toppen af tårnet er for lille, toiletterne er utidssvarende og elevatoren fungerer ikke i blæsevejr.
Alt sammen faktiske udfordringer, som gør renoveringen til den perfekte case, når studerende fra bygningsuddannelserne i Nordjylland skal konkurrere med hinanden.

- Det er en helt reel case, som de studerende arbejder med, og det er faktisk en rigtig svær opgave, forklarer caseckonsulent på UCN Søren Nissen og fortsætter:

- Benene på tårnet kan bære 27 tons, og den eksisterende kuppel vejer allerede alle 27 tons, så enten skal man ændre konstruktionen, etablere et nyt elevatortårn, som kan bære noget ekstra vægt, eller stive benene ekstra af, forklarer han.

Studerende fra byggeuddannelserne konkurrerer om det bedste renoveringsprojekt

Konkurrencen er en del af projektet ”Digitale Dage”, hvor henved 100 studerende fra UCN, EUC & AAU mødes og lærer om digitalisering i byggefagene.
Arkitekter, ingeniører, elektrikere og tømrere er sammensat i grupper der konkurrerer med hinanden om at lave det bedste projekt og det giver god erfaringsudveksling:

- Jeg synes, det er rigtigt spændende at møde de andre faggrupper og se, hvordan de arbejder. Man bliver meget klogere og er bedre stillet, hvis man senere vil læse videre til f.eks ingeniør, fortæller tømrerstuderende Andreas Korsholt Dahl, mens han arbejder med en 3D model af Aalborg Tårnet på sin PC.
Og han bakkes op af Simon Schøler, der er kandidatstuderende på AAU:

- Det er superspændende og selvom det kan virke urealistisk at løse alle delelementerne, så er intet umuligt, hvis bare man vil betale for det.

Simon Schølers gruppe vandt den interne konkurrence med et projekt, der blandt andet betød at den nuværende kuppel på tårnet blev fuldstændigt fjernet og erstattet af en ny i to etager.


Seneste nyt

fra Nordjylland