Så er det officielt: Årets Dana Cup er godt i gang

For 38. gang er landets største internationale fodboldturnering skudt i gang i Hjørring, hvor fodboldhold fra hele verden mødes – hele byen er et fodboldmekka frem til på lørdag.

Mandag er dagen før dagen med fælles indmarch på Nord Energi Arena, og for to af de 1004 hold ved dette års Dana Cup har turneringen fået en begyndelse, som de færreste vil glemme lige med det samme.

B14 fra IR Academy i Californien i USA og G17 fra Academy i Sydafrika blev nemlig modtaget af Hjørrings borgmester Arne Boelt som repræsentanter for alle piger og alle drenge ved dette års Dana Cup. De to hold var udpeget af Dana Cups ledelse til at åbne turneringen med efterfølgende modtagelse i byrådssalen.

Her kunne Arne Boelt byde velkommen til Hjørring og ønskede alle en god uge, og som et synligt bevis på besøget uddelte borgmesteren en erindringsgave til alle spillere og ledere.

Også Dana Cups direktør Jette Andersen bød alle velkommen til den 38. udgave af Dana Cup og kunne røbe, at borgmesteren faktisk i sin yngre dage havde været aktiv dommer.

Stifteren af JVW Academy, Janine van Wyk, og leder hos IR Academy Mirzo Alickovic benyttede lejligheden til at takke borgmesteren, som også fik en fin gave fra USA.

Forud for besøget i byrådssalen tændte repræsentanter for de to hold sammen med borgmesteren og Hjørrings eventmager, Krumme, flammen ved City Scenen og markerede dermed officielt, at Dana Cup 2019 nu er åben.

Tirsdag fløjtes de første kampe i gang, og kampene fortsætter frem til og med lørdag, når der spilles finaler.

Spillerne ved årets udgave af Dana Cup spiller for første gang på det nye moderniseret stadion, Nord Energi Arena, der har plads til 10.000 tilskuere.

Dana Cup er ikke kun verdens tredje største fodboldturnering for ungdom. Dana Cup er samtidig en af verdens mest internationale turneringer.

Spillerne kommer fra flere end 40 nationer, og de 262 dommere rejser til Hjørring fra 16 forskellige lande.


Seneste nyt

fra Nordjylland