Årets frivillig kåret i Aalborg

Mange frivillige dannede fredag eftermiddag en menneskekæde over Limfjordsbroen. Foto: Aalborg Kommune

Susanne Klitgaard Jonstrup løb med prisen for sit arbejde med foreningen Hjerteven.

For syvende år i træk blev Årets Frivillig Pris i Aalborg Kommune uddelt. Det blev den fredag eftermiddag i Folkekirkens Hus i Aalborg.

De nominerede til prisen var

  • Susanne Klitgaard Jonstrup, for sin indsats som primus motor i Hjerteven.
  • Chalotte Skovrider Søndergaard, indstillet for sin indsats blandt andet som formand for hjerneskadeforeningen og som tovholder på DUKA-projektet.
  • Ulla Ringgren Nielsen, indstillet for sit arbejde som formand i DH Aalborg (Danske handicaporganisationer) og som formand i Handicaprådet i Aalborg Kommune og andre råd og udvalg.
  • Brian Østervig Augustasen, for sin indsats i foreningen Hjælp Voldsofre og for at bygge bro og hjælpe folk videre.
  • Jesús Manuel Pérez Pueyo, for sin indsats som frivillig i Nordjysk Fødevareoverskud.

Inden prisen skulle uddeles have mange af byens sociale frivillige dannet menneskekæde over Limfjordsbroen fra Nørresundby til Aalborg.

Menneskemængden bevægede sig herefter mod Gammel Torv og ind i Folkekirkens Hus, hvor vinderen af prisen skulle findes.

Prisen skulle overrækkes af rådmand i Aalborg Kommune Mads Duedahl (Venstre). Han skulle kåre vinderen blandt de fem, der var nomineret til prisen.

Vinderen blev Susanne Klitgaard Jonstrup, som er en af initiativtager og primus motor i Hjerteven, som er en forening, der forærer brugt tøj og legetøj til økonomisk trængte familier.

- Jeg er totalt overvældet og så lykkelig. Jeg vil gerne rette en tak til de andre frivillige og til min familie. For uden dem ville det ikke være muligt. Det betyder utroligt meget at blive anerkendt for sin indsats som frivillig, og at der er nogen, der tror på det man gør, siger Susanne Klitgaard Jonstrup, som foruden æren modtager en præmie på 5.000 kroner.

Prisen er blevet uddelt hvert år siden 2012 ligesom optoget over Limfjordsbroen også har været en del af arrangementet hvert år. Prisen uddeles altid den sidste fredag i september, den såkaldte Frivillig Fredag.

Susanne Klitgaard Jonstrup vandt Årets Frivilligpris 2018 for sit arbejde med foreningen Hjerteven. Foto: Aalborg Kommune

Flere nyheder fra TV2 Nord