Familien står bag: Årets ”Guld Harald” skal kåres og uddeles i Arena Nord

En årlig fodboldpris til ære for ekstraordinære indsatser i fodboldens verden og til minde om fodboldlegenden Harald Nielsen er netop blevet vedtaget.

Initiativet kommer fra familien Nielsen, som ønsker at sætte fokus på nordjysk fodbold og hylde ildsjæle og klubber, der gør en forskel for sporten i lokalområderne.

Fodboldspilleren Harald Nielsen - også kendt som Guld Harald, legendarisk målsluger og for sin tid dyreste fodboldspiller i verden, gjorde en forskel i fodboldverdenen. Hans hjemby var Frederikshavn.

Harald Nielsen døde i 2015 og i 2016 blev pladsen ved Arena Nord opkaldt efter legenden – og med 1,7 millioner kroner fra Spar Nord Fonden blev en bronzeskulptur, skabt af den internationale billedhugger Christian Svendsen fra Aalbæk mellem Frederikshavn og Skagen, rejst på samme plads i sommeren 2018.

- Det glæder os, at vi i samarbejde med Arena Nord, Familien Nielsen og Spar Nord Fonden kan støtte op om årets fodboldpris, som kan bidrage til at rette alverdens øjne mod talenter og ildsjæle i eller født af nordjysk fodbold – og samtidig sætte fokus det blomstrende klubliv, vi har i Nordjylland, siger direktør i Spar Nord bankområde Nord Morten Kock og tilføjer, at med den nye fodboldpris kan Haralds sportsånd leve i mange år fremover

Administrerende direktør for Arena Nord Per Malmberg ser frem til endnu engang at manifestere Harald Nielsen, og at de i Arena Nord kan være med til at hylde én eller flere, der brænder igennem både med indsats og kærlighed til fodbolden.

- Forhåbentlig vil fodboldprisen være inspiration til andre om, at de skal satse og udnytte deres talent eller deres viljekraft og være med til at sætte fokus på Nordjylland, lyder det fra Per Malmberg.

Mandag den 8. juli vil prisen blive overrakt på dagen for åbningen af ungdomsfodboldturneringen Cup No. 1.

Prisen vil blive uddelt til en fodboldspiller, et hold, en klub eller holdleder, som har gjort en ekstraordinær indsats med udspring i Nordjylland, og som er blevet lagt mærke til - også udenfor det nordjyske. Udover den ærefulde titel, vil vinderen få overrakt en lille ”Guld Harald” i bronze til værdi 25.000 kr. og 25.000 kr. i kontanter.

En årlig fodboldpris til ære for ekstraordinære indsatser i fodboldens verden og til minde om fodboldlegenden Harald Nielsen er netop blevet vedtaget. 
Harald Nielsen ville i dag være fyldt 75 år. I dag blev en ny plads med hans navn indviet i Frederikshavn.

Seneste nyt

fra Nordjylland