Årets kræmmere er kåret: Se vinderne her

Det strømmer til med folk på udkig efter et godt kup og lidt markedsstemning.

Mens det ene håndtryk efter det andet forsegler handelen og alle forsøger at slippe billigst afsted med varen, er der nogle, der har udvist særlig snilde inden for kræmmergenren.

Traditionen tro bliver der hvert år kåret årets kræmmere, og den tradition fortsatte selvfølgelig også i år til den 273. omgang af Hjallerup Marked. 

Lørdag gik prisen som Årets Kræmmer til Kinnerup Antik, Årets Hestekræmmer gik til Frede Pedersen, mens den tredje pris - Årets Børnekræmmer - gik til brødrene Oscar og Johan Elbo Sletten. 

Det var tre vindere, der alle blev godt og grundigt overrasket over, at prisen tilfaldt dem, og de modtog prisen  på ægte nordjysk manér. 

Vinderne af prisen Årets Kræmmer og Årets Hestekræmmer modtog begge en flaske bjesk, mens de to brødre måtte nøjes med at stille sommertørsten i noget lidt mildere. De togmod hver en flaske cola. 

Indtil videre har vejrguderne i den grad tilsmilet markedet. Formand Keld V. Nielsen siger, at det er helt perfekt markedsvejr, og der er der også et væld af mennesker, der har valgt at bruge deres lørdag i Hjallerup. 200.000 forventes at kigge forbi. 

Her ses brødrene Oscar og Johan Elbo Sletten
Her ses brødrene Oscar og Johan Elbo Sletten
Foto: Anders Ekström
Frede Pedersen blev Årets Hestekræmmer
Frede Pedersen blev Årets Hestekræmmer
Foto: Anders Ejström
Årets Kræmmer giktil Kinnerup Antik
Årets Kræmmer giktil Kinnerup Antik
Foto: Anders Ekström

Seneste nyt

fra Nordjylland