Årets mentor er fra Nordjylland

21-årige Kathrina Lehm fra Dronninglund hjælper folkeskoleelever med lektierne. Det gør hun så godt, at hun nu er kåret til årets bedste mentor.

Foreningen MentorDanmark kårede i sidste weekend årets mentor, og vinderen blev 21-årige Kathrina Lehm fra Dronninglund. Kathrina Lehm er mentor for folkeskoleelever som har brug for ekstra hjælp til lektierne, og den nye titel giver hende et ekstra skud selvtillid:

- Det er helt fantastisk. Det betyder også, at jeg tror lidt mere på mig selv nu, for jeg kan se, at mit arbejde har en betydning, siger hun.

MentorDanmark er en organisation, der ansætter landets dygtigste studerende til at hjælpe elever fra folkeskole og gymnasiet med deres faglige udfordringer. 

quote Min intention var at hjælpe dem fagligt, men jeg kan se, at de også rykker sig helt vildt personligt

Kathrina Lehm

Kathrina Lehm fik prisen som årets mentor, fordi hun blandt andet har hjulpet 14-årige Casper Benzon, der var vurderet til ikke at være uddannelsesklar. Men efter hjælp fra sin mentor, er hans karakterer nu så gode, at han kan komme i gymnasiet efter folkeskolen:

- Han troede slet ikke på sig selv før, men efter de 20 uger med Kathrina er han blevet meget mere positiv og selvsikker. Nu er der ikke længere skænderier, når der skal laves lektier, fortæller Caspers mor, Anna Katrine Skjødt.

Resultater både fagligt og socialt

 Det er de tydelige resultater, der motiverer Kathrina Lehm til at fortsætte:

- Man bliver selvfølgelig mega stolt, når man kan se, hvor meget de udvikler sig. Det er en vild følelse. Min intention var at hjælpe med det faglige, men jeg kan se, at de også rykker sig personligt. Der er flere af dem, der får mere selvtillid, når de bliver bedre i skolen, og det gør, at de også kan være mere sociale, siger Kathrina Lehm. 

Kathrina Lehm ved, hvad hun taler om, for hun havde selv en svær folkeskoletid, hvor hun ikke havde det så godt socialt i klassen:

- Det kan være rigtig svært at koncentrere sig om det faglige, når man har en masse andet at tænke på. Jeg har altid været god fagligt, men jeg kunne godt have brugt en mentor i folkeskolen, der kunne give mig noget selvtillid.

Den erfaring bruger hun nu til at hjælpe andre. Og det, at Kathrina Lehm kan trække på sine egne erfaringer gør, at hun er en rigtig god mentor, hvis man spørger Caspers mor, Anna Katrine Skjødt:

- Hun startede med at give ham selvtillid og booste ham. Hun er ung, og hun møder ham som en kammerat og ikke som en forælder, hun er mere på niveau med ham og kan snakke med om ungdommelige ting. Han kan betro sig til hende, uden at det kommer videre. 

Ordblindhed blev opdaget

Casper Benzon går i 9.klasse, og han har altid haft det svært med skriftlige opgaver. Men under forløbet med MentorDanmark viste det sig, at der er en grund til, at Casper har kæmpet med læsning og stavning: 

- Alle troede, at han var doven. Hverken skolen eller jeg havde opdaget, at han havde problemer. Men med Kathrinas hjælp fandt vi ud af, at Casper er svært ordblind. Det var nok aldrig blevet opdaget, hvis ikke han havde haft en mentor, men nu kan han få den hjælp, der skal til, siger Anna Katrine Skjødt og fortæller stolt, hvordan Casper er gået fra et gennemsnit på 4,8 til et gennemsnit på 5,2, selvom han nu er diagnosticeret som ordblind. 

Det er resultater som disse, der gør, at Kathrina Lehm er kåret til landets bedste mentor. Prisuddelingen skete ved et stort awardshow med Christian Fuhlendorff som konferencier og optrædender fra blandt andet Christopher og Per Vers. Præmien for at blive Årets Mentor er en tur til Tanzania, og det passer Kathrina Lehm rigtig godt:

- Jeg har altid gerne ville til Afrika, og min storesøster og jeg har længe gerne ville planlægge en tur. Nu sker det, så det er i den grad en drøm, der går i opfyldelse – og jeg tager selvfølgelig min storesøster med.

Årets Mentor: Kathrina Lehm på 21 år fra Dronninglund. Til dagligt læser Kathrina Lehm til psykologi på Aalborg Universitet, og så arbejder hun som mentor ved siden af studierne. 
Årets Mentor: Kathrina Lehm på 21 år fra Dronninglund. Til dagligt læser Kathrina Lehm til psykologi på Aalborg Universitet, og så arbejder hun som mentor ved siden af studierne. 
Foto: Billede fra MentorDanmark

Seneste nyt

fra Nordjylland