Økolog i Brønderslev vinder Årets Unge Landmand

Thomas Bertram fra Brønderslev er kåret til Årets Unge Landmand 2017 for sin indsats i sin svineproduktion.

På en svineproduktion nær Brønderslev har grisene fået helt nye mobile hytter, designet af den 27-årige landmand Thomas Bertram. 

- Thomas er en sej jyde, som har formået at skabe noget nyt, og som har sat den økologiske måde at passe grise på i et nyt perspektiv. Han er en dygtig, omhyggelig, grundig og innovativ landmand med god fingersnilde.

Sådan siger dommerne om Thomas Bertram, der netop er blevet kåret som Årets Unge Landmand 2017.

Thomas Bertams idé med grisehytter med både varmelamper og hjul, er en af de ting, har gjort ham fortjent til titlen Årets Unge Landmand 2017. 

Det er Gjensidige, Landbrugsmedierne og Landbrug & Fødevarer, der står bag prisen, der blev uddelt torsdag på et stormøde i Herning, hvor 1000 landmænd og landbrugsinteresserede var mødt op. 

Ung økolog

Den 27-årige landmand har kun været uddannet i et halvandet år, men har det sidste års tid arbejdet på at omlægge sit landbrug til økologi med bedre arbejdsforhold, højere effektivitet og bedre dyrevelfærd. I forbindelse med opstarten af hans eget landbrug, kom han på idéen med faringshytterne.

- De hytter, man kender i dag, er enkeltdyrshytter, og de er kun en meter høje. Det betyder, at jeg skal ned og kravle for at komme derind og tilse soen, og nogle gange vil de slet ikke lade mig komme ind, fordi de godt kan blive lidt aggressive, når de har smågrise, sagde Thomas Bertram, da TV2 Nord besøgte ham på hans gård i april.

Den 27-årige landmand fra Brønderslev var én af fire kandidater, der var indstillet til prisen.

Udover Thomas Bertram var endnu en nordjyde indstillet til prisen. På 27-årige Andreas Gruds gård nær Løkken sover køerne i sand i deres sengebåde, og dyrevelfærden har højeste prioritet, men det var ikke helt nok til at slå Thomas Bertram, der virkelig havde imponeret juryen.

Formålet med Årets Unge Landmand er at sætte fokus på lyspunkter i form af konkrete beretninger om unge landmænd, der med kreativitet, flid og rettidig omhu bryder mønstret og etablerer sig med en bedrift, der peger fremad.


Seneste nyt

fra Nordjylland