Årsregnskab fra Rare Wine sætter endnu engang rekord

Rare Wine og søsterselskabet Rare Wine Invest har netop offentliggjort årsregnskab, og endnu engang sætter de nordjyske vinkøbmænd i Rare Wine og porteføljerådgiverne i investerings-forretningen Rare Wine Invest ny rekord på både top og bund.

Kostbar og sjælden vin, champagne og whisky er blevet en mere og mere almindelig del af en investeringsportefølje og har historisk set vist sig at være en attraktiv investering - og et safe haven for investorerne, når aktier og andre værdipapirer falder.

Derudover vokser verdens velhavere både i antal og rigdom. Rare Wine, Rare Wine Invest og Dansk Toldoplag, hvor investorer momsfrit kan opbevare deres kostbare flasker, kan således endnu engang præsentere et rekordregnskab.

De tre selskaber er samlet under Rare Wine Holding (RWH ApS), og samlet set nåede koncernen en årsomsætning på 413 millioner kroner og en bundlinje på 27,4 millioner kroner før skat. Det viser netop offentliggjort årsregnskab. 

Fordoblet antal medarbejdere

Sidste år (2017/2018) lød de samme tal på 245,6 millioner kroner og 10,8 millioner kroner. Dermed har selskaberne formået at løfte omsætningen med hele 68 procent og bundlinjen med næsten 155 procent. Den voldsomme vækst kan også ses i virksomhedernes HR-afdeling, der på tværs af hele organisationen i det forgangne år har budt 16 nye medarbejdere velkommen. Det bringer det samlede antal ansatte op på 32.

- Vi er endnu engang lykkedes med at realisere et nyt rekordregnskab, hvor både omsætning og bundlinje er fulgt flot med - i meget høj grad takket være en dedikeret indsats fra alle vores medarbejdere. På trods af væksten ønsker vi at drive en konservativ forretning med fokus på soliditet og et højt niveau blandt medarbejderne. Vi forvalter meget store investeringsporteføljer og håndterer hver dag nogle af verdens mest kostbare flasker, og i det lys giver det for os god mening med en ansvarlig vækstplan. Vi ser ikke nogen tegn på stagnation, og derfor går vi næste år efter en omsætning på 600 mio. kroner, og om tre år omsætter vi for en milliard kroner, kommenterer Anders Børsen, der sammen med partneren Rasmus Nielsen tegner de tre selskaber.

Størst vækst internationalt

Vininvesteringsselskabet Rare Wine Invest og søsterselskabet Dansk Toldoplag har på få år skabt en forretning, der vokser støt og nu begynder at bidrage til både omsætning og bundlinje.

Det er dog især den internationale vinforretning Rare Wine, der fortsat tordner i vejret og står for den største vækstandel i regnskabet.

TV2Nord besøgte i september Rare Wine - se eller gense indslaget her. Iværksætterne Rasmus Nielsen og Anders Børsen lever af at købe og sælge ekstrem sjælden og ekstrem dyr vin. De dyreste flasker koster omkring en million kroner stykket. Og siden starten på Rare Wine i Vester Hassing er det kun gået fremad.

På Dansk Toldoplag er der på nuværende tidspunkt lagerført flasker for mere end 185 millioner kroner, hvilket er en stigning på knap 50 procent sammenlignet med sidste år.

Den enkelte investor har i gennemsnit en portefølje på 600.000 kroner, og selskabernes største investor har for 21,2 millioner kroner vin, champagne og whisky liggende på lageret i Nordjylland.

Også det mulige engelske Brexit er der taget højde for, idet lageret er forberedt på stor tilgang fra investorer, der hidtil har haft deres flasker liggende i London.

Investerer i it-platforme

Det kommende år byder fortsat på voldsom vækst for den nordjyske vinkomet. Medarbejderantallet forventes at stige til 45 inden næste sommer, og omsætningen skal løftes med næsten 200 millioner kroner.

Derfor vil Rasmus Nielsen og Anders Børsen investere massivt i selskabernes interne it-platforme. De skal nemlig udvikles til branchens mest avancerede, blandt andet med et semi-automatiseret sourcing-system og et automatiseret handelssystem, der gør, at man med kunstig intelligens bliver endnu hurtigere og dygtigere til at opspore de bedste flasker vin, champagne og whisky rundt om i verden.

- Vi arbejder konstant på at finde stærke profiler til vores organisation, og som noget nyt leder vi nu også efter it-developers, der kan hjælpe med at udvikle et intelligent system, som ikke er set før i branchen. Det skal være med til at optimere forretningen yderligere, lyder det fra Rasmus Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland