AAU får ny ejendom til 450 millioner

Fire af Aalborg Universitets uddannelser skal samles under samme tag. Knap en halv milliard kroner koster den nye ejendom på 20.000m2, som skal opføres.

Pensionskassernes Administration A/S har indgået aftale om at opføre ny ejendom på 20.000m2 til Aalborg Universitet for knap en halv milliard kroner. Her skal fire af universitetets uddannelser, som i dag er spredt rundt omkring i byen, samles under samme tag.

Det drejer sig om Arkitektur & Design, Medialogi, Humanistisk Informatik og Art and Technology.

Området ved havnefronten er under kraftig vækst og udvikling med etableringen af bl.a. Utzon Center, kulturhuset Nordkraft, Musikkens Hus - bygninger som Aalborg Universitet fortsat vil benytte sig af.

- Vi ser frem til at få nye og bedre faciliteter i spændende omgivelser. Vi er sikre på, at den nye bygning vil skabe de bedste rammer for kreativ udfoldelse blandt de studerende. City Campus kan Aalborg være stolt af, siger rektor for Aalborg Universitet, Finn Kjærsdam, i en pressemeddelelse.

Det er entreprenørfirmaet A. Enggaard, som skal opføre byggeriet, hvor der ligeledes vil blive bygget en parkeringskælder med plads til 300 biler. Det er planen, at parkeringskælderen skal være til brug for alle i området.


Seneste nyt

fra Nordjylland