AAU rykker frem på liste over bedste universiteter

Aalborg Universitet var i 2013 nummer 71 på THE’s rangliste for yngre universiteter og er dermed gået 40 pladser op på tre år. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Aalborg Universitet klatrer opad på Times Higher Educations internationale rankingliste over bedste universiteter under 50 år og ligger nu nummer 31.

Sidste år var AAU nummer 57 på ranglisten, som er udarbejdet af den internationale rankingorganisation Times Higher Education (THE).

- Det er endnu engang glædelige resultater, og den forbedrede placering viser, at Aalborg Universitet fortsat er på rette spor indenfor nøgleområder som forskning, fagmiljøer og undervisning, siger rektor Per Michael Johansen om den nye placering.

Times Higher Education offentliggør hvert år deres rangliste over de 150 bedste universiteter under 50 år. Times Higher Education skriver selv, at det er en væsentlig præstation at være inkluderet på listen. Universiteterne bliver bedømt på deres forskermiljø, internationalisering, forskning og antal citationer.

Sidst i marts offentliggjorde en anden rankingorganisation, QS, en rangliste fordelt på fagområder. Her var Aalborg Universitet blandt andet placeret i top 40 inden for elektronik.

Aalborg Universitet var i 2013 nummer 71 på THE’s rangliste for yngre universiteter og er dermed gået 40 pladser op på tre år.  

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord