AAU-studerende indstillet til prestigefyldt jurapris

Som den første studerende nogensinde er Mike Vestergaard, som læser jura på Aalborg Universitet, indstillet til prisen "Karnov Nytænkerpris".

Han er ikke engang færdig med sin bachelor i jura fra Aalborg Universitet, men Mike Vestergaard har allerede startet sin egen retshjælp, sørget for arbejde til 40 mennesker og blandet sig med nogle af sværvægterne i den danske advokatbranche.

Alt sammen noget han har klaret på bare 10 måneder, mens han har været i gang med fjerde og femte semester af sit studie.

Og det er altså ikke så lidt af en mundfuld, Mike Vestergaard tygger på i øjeblikket. Han er nemlig indstillet til den prisen "Karnov Nytænkerpris 2018" for sit arbejde med sit projekt Lejerens Frie Retshjælp, som han selv stiftede i februar i år, hvor rådgivningen udelukkende foregår digitalt.

quote Mine dage har været meget lange. Men jeg er glad for at arbejde, og jeg synes, det har været et utroligt spændende projekt at starte op.

Mike Vestergaard, studerende.

- Prisen betyder meget for os, lad mig bare sige det sådan, både for foreningen og for mig som person. Men jeg ved også, at de juridiske rådgivere er utroligt stolte af det. Så det har betydet meget for os, siger Mike Vestergaard til TV2 Nord.

Det hele er sket på bare 10 måneder. Hvordan har du haft tid og overskud til at klare det hele ved siden af studiet?

- Mine dage har været meget lange. Men jeg er glad for at arbejde, og jeg synes, det har været et utroligt spændende projekt at starte op. Og så har vi bare et utroligt drive i foreningen, siger Mike Vestergaard.

Han er den første studerende, der er blevet indstillet til Karnov-prisen, og han er oppe imod blandt andre Kammeradvokaten og Plesner i kapløbet for at få den. Men der er god grund til, at Mike Vestergaard er nomineret - han har nemlig lavet den første retshjælp, der er specialiseret inden for ét område.

Siden opstarten i februar i år er retshjælpen vokset fra kun at involvere Mike Vestergaard selv til i dag at beskæftige over 40 juridiske rådgivere i tre afdelinger i Aalborg, Aarhus og Odense. På 10 måneder har retshjælpen behandlet 3600 sager og haft over 40.000 besøgende på sin hjemmeside. På de sociale medier er "Lejernes Frie Retshjælp" også hurtigt blevet den største retshjælp i Danmark.

Karnovs Nytænkerpris

Prisen blev uddelt første gang sidste år og går til en jurist eller virksomhed, som har lanceret en nytænkende forretningsværdi, som videregiver juridiske oplysninger på en nem og forståelig måde.
Vinderen af prisen findes ved en online afstemning.
Med prisen følger 20.000 kroner, som vinderen kan donere til et social- og samfundsrelevant formål efter eget valg.
Udover Mike Vestergaard er også Kammeradvokaten, Plesner, Ret&Råd, Levende Menneskerettigheder og ComplyCloud nomineret til prisen.

Seneste nyt

fra Nordjylland