AAU-studerende vinder stor energikonkurrence

Kim Clausen og tre medstuderende fra Aalborg Universitets civilingeniøruddannelse i vedvarende energiplanlægning vandt over 328 andre hold i en stor fransk konkurrence i energi.

I de tre uger konkurrencen varede har deltagerne blandt andet forestillet sig, at de var strandet på en vulkanø, hvor de skulle løse en række opgaver vedrørende energiforsyning. 

- Hver uge fik vi fem forskellige missioner. Det kunne for eksempel gå ud på at beregne, om det i en given situation kunne betale sig at investere i et vandkraftværk frem for at fortsætte med fossile brændstoffer. Opgaverne i konkurrencen mindede meget om dét, vi arbejder med på vores uddannelse, så det var en stor fordel for os, fortæller 24-årige Kim Clausen.

Konkurrencen EnergyTaskForce er udskrevet af det store franske energiselskab Electricité de France (EDF), og Kim Clausens tre holdkammerater er også alle franske. Ifølge Kim Clausen er det Danmarks gode omdømme inden for vindenergi, som er skyld i, at han er omgivet af fransktalende medstuderende.

- De siger selv, at vindeenergien er et trækplaster, og at Danmark er interessant, fordi vi ser ud til at være gode til at få vedvarende energi ind i, siger Kim Clausen i en pressemeddelelse.

De fire AAU-studerende bliver præsenteret som vindere af konkurrencen i Paris den 7.-8. april. Førstepræmien er en rundtur i Laos herunder et besøg ved et af verdens største vandkraftværker ved Nam Theun floden.


Seneste nyt

fra Nordjylland