AAU vil sende studerende til Kina

Rektor vil gerne fordoble antallet af studerende, der tager til Kina for at studere.

Der skal mange flere nordjyske studerende til Kina. Sådan lyder det fra Aalborg Universitet, som netop har sendt syv studerende ned på det dansk-kinesiske universitet i Beijing.

Det fortæller DR Nordjylland.

I denne uge starter syv nordjyske studerende på en uddannelse på det dansk-kinesiske universitet i Beijing. Men syv studerende er slet ikke nok, lyder det fra universitetet, som vil lokke flere til Kina.

Der burde være mange flere studerende, lyder det fra rektor på Aalborg Universitet, Finn Kjærsdam.

Det er kun andet år, at studerende fra de danske universiteter kan vælge at tage en kandidatuddannelse på Sino - Danish Centre i Beijing i Kina. Og selv om der i år er flere studerende fra Aalborg Universitet, som har valgt at tage af sted, i forhold til sidste år, så er der stadig plads til forbedring.

Rektor Finn Kjærsdam siger, at der er plads til mindst dobbelt så mange studerende fra Aalborg Universitet på universitetscentret i Beijing:

- Papirarbejdet er jo lavet af universitetet. Det, der mangler, er en interesse fra de studerendes side til at kaste sig ud i noget, der er fremmedartet. De fleste studerende, som tager til udlandet for at læse, vælger et engelsktalende land, som Australien eller USA. Men Kina er et kæmpe marked, og i fremtiden vil der være gode jobmuligheder til dem, der har et særligt kendskab til Kina, siger han til DR Nordjylland.

Ud over de syv studerende fra Aalborg Universitet er 41 studerende fra andre universiteter i Danmark rejst til Beijing for at studere.


Seneste nyt

fra Nordjylland