Abe løs i Aalborg

 Abe løs i Aalborg

En lille udbryderabe hygger sig i trætoppene i Mølleparken i Aalborg. Den har klemt sig ud mellem tremmerne og lever nu fedt af fugleunger og insekter.

Hjemme er godt, men ude er åbenbart lidt sjovere. I hvert fald trives en lille abe fra Zoologisk Have i Aalborg rigtig glimrende i Mølleparken tæt på Zoo. Her har den levet i trætoppene siden i søndags, hvor den klemte sig ud af sit bur. Og der kan den meget vel blive ved med at hoppe rundt i et stykke tid, fortæller Jens Lilleør, der er kurator i Aalborg
Zoo.

- Den lever godt på rågeæg og rågeunger. Det er en gammel park, hvor bøgetræerne er mindst syv meter høje, så vi får den kun ned, hvis den selv vil, fortæller han.

Udbryderen er en kapricinerabe, en lille brun abe på størrelse med en pekingeser. Dem har Aalborg Zoo i alt fem af, og Jens Lilleør håber, at abens fire artsfæller, kan lokke den tilbage i buret.

- De er meget sociale dyr. Så selvom det er godt vejr, og der er masser af mad i parken, håber vi, at det sociale får overtaget, så den kommer tilbage til sine kammerater, fortæller han.

Allerede i fredags slap aben ud første gang, men da blev den hurtigt indfanget og sat tilbage i buret. Dens lyst til frihed er dog tilsyneladende ikke blevet stillet, og denne gang har springturen altså indtil videre varet fire dage.

Jens Lilleør understreger, at der ikke er grund til at være bange for den lille abe. Man skal dog ikke stikke fingrene hen til den, for så kan den måske finde på at bide.

- Men det får man nu nok heller ikke lov til, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland