Aber stjålet fra udviklingshæmmede

Et beskyttet værksted for psykisk og fysisk handicappede i Hjørring har for tredje gang på to år fået stjålet dyr fra deres mini-zoo. Denne gang tog ukendte gerningsmænd tre silkeaber.

Fysisk og psykisk handicappede på Nordjyllands Beskyttede Værksted i Hjørring har været hårdt plaget af indbrud over de seneste to år.

Tre gange har ukendte gerningsmænd slået til og har stjålet forskellige dyr. Senest er tre silkeaber blevet stjålet fra deres bur mellem fredag til lørdag. 

Det beskyttede værksteds leder er dybt forarget over tyverierne:

- De mennesker, der har taget dyrene, aner ikke, hvad de gør ved vores brugere. De holder så meget af de dyr, og hele deres arbejdsliv drejer sig jo om dyrene, siger han. 

Brugeren Rasmus Lykke Hansen passer til daglig aberne, og han er ked af, at de tre aber nu er væk. Han tænker primært på dyrenes ve og vel: 

- Det er rigtig synd for dyrene, for de ved sikkert slet ikke, hvor de er. Måske de ligger i en eller anden papkasse et sted, siger han. 

Det er ikke første gang, at dyretyve har været på spil hos det beskyttede værksted. I julen 2009 blev der stjålet tre leopardskildpadder, og i januar 2010 blev der stjålet seks aber. 

Efter de sidste to indbrud lykkedes det at finde dyrene igen og gerningsmændene blev anholdt.  

I Aalborg Zoo har man intet til overs for tyveriet af aberne i Hjørring. Silkeaber er nemlig enormt sociale dyr, der ikke kan klare at blive skilt fra hinanden:  

- Det er en familie, som man tager individer ud af, og det har familien slet ikke godt af. Aberne bliver meget stressede af det, og hvis et par bliver delt, kan det også ende med indavl i flokken, siger Søren Lassen, dyrepasser i Aalborg Zoo.

Nordjyllands Politi er på sagen, men hører gerne fra folk, hvis de har kendskab til, hvor aberne befinder sig.

Det Beskyttede Værksted i Hjørring har 130 fysisk og psykisk udviklingshæmmede brugere, der passer og plejer de forskellige dyr.

Aber stjålet fra udviklingshæmmede

null


Seneste nyt

fra Nordjylland