Abortsamtaler tilbydes igen

For få har udnyttet tilbuddet om abortsamtaler i den nordjyske region. Derfor vil sygehusene i regionen igen sætte fokus på tilbuddet.

Siden 1. januar 2008, har det været muligt at komme til en informerende abortsamtale på Aalborg Sygehus, Thy-Mors Sygehus og Sygehus Vendsyssel. Men borgerne har ikke været gode nok til at tage imod tilbuddet.

Tallene for gennemførte abortsamtaler er forskellige på sygehusene. På Aalborg Sygehus havde man forventet 229 samtaler og har gennemført 11. På Sygehus Vendsyssel var der forventet 84, og de har gennemført 50. På Sygehus Thy-Mors havde man forventet 32 og har gennemført 5.

- Et års implementering var ikke nok til at komme på niveau med det antal af samtaler, vi forventede. Derfor skal vi have mere fokus på proceduren for henvisning til tilbuddet og mere fokus på det materiale, der udleveres til kvinder, som overvejer eller har fået foretaget en abort, siger Iben Mortensen, sundhedsfremmekonsulent i Region Nordjylland.

Sygehus Vendsyssel har haft lidt større succes med tilbuddet, og det skyldes information om muligheden tidligt i forløbet:

- Vi har sendt information om abortsamtaler, når vi samtidig har sendt tid til forundersøgelse, siger sygeplejerske Eva Damsgaard, gynækologisk afdeling, Sygehus Vendsyssel i Hjørring.

Samtalerne har været givtige for dem som har taget imod tilbuddet:

- Samtalerne har betydet utrolig meget for kvinderne. Det gælder især for de kvinder, der især ikke føler det legalt at snakke om. Der kan vi hjælpe dem i gang - enten før eller efter en abort, siger Eva Damsgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland