Adskilt efter 52 år sammen

Fortvivlelse i Støvring. Et ægtepar i byen er blevet adskilt. Tidligere boede de på samme plejehjem, men da demensafdelingen i sidste uge blev nedlagt, var man nødt til at flytte konen. Nu sidder manden tilbage og ønsker, at han kunne flytte med.

Indtil i tirsdags kunne 77-årige Peter Pedersen sidde i sin lejlighed på plejehjemmet Mastruplund og kigge over til sin kone Lissy, som han har været gift med i 52 år. Men nu er hun blevet flyttet.

Lissy Pedersen er en af de 25 demente borgere i Rebild Kommune som i sidste uge flyttede ind i det helt nye demensplejehjem, Ådalscentret, i Støvring. Her kan beboerne få en specialiseret pleje, men Peter Pedersen ville gerne, hvis han kunne flytte sammen med konen. Men stedet er kun for demente.

- Dengang vi blev gift, der var det til døden jer skiller. Det kunne jeg sgu ikke vide, at det var plejehjemmet. Så skulle jeg ikke have været på noget plejehjem, siger Peter Pedersen til TV2/Nord.
 
Afstanden mellem mand og kone er nu to en halv kilometer. Alligevel føles afstanden enorm. Peter Pedersen har, ifølge plejepersonalet, tilbud om at blive transporteret frem og tilbage, når han vil. Men det har han endnu ikke benyttet sig af. Tanken om at de skal bo samme sted fylder så meget, at det bekymrer familien.

Sønnen Aksel Pedersen kæmper nu for, at forældrene igen kan bo sammen.

- Jeg synes det er diskriminerende, fordi man har den sygdom, at man er dement, så skal man sættes et eller andet sted hen. De har været sammen så længe, så synes jeg også, at de skulle have lov til at være sammen til det sidste, siger Peter Pedersen til TV2/Nord.

Sundhedschef i Rebild Kommune siger i dag til TV2/Nord, at flytningen er sket efter reglerne. Rebild Kommune har fået en underskrift på, at Lissy Pedersen må flyttes på demensplejehjem, så hun kan få en bedste pleje i forhold til sin sygdom. Men der er umiddelbart ikke mulighed for, at Peter Pedersen kan flytte med.


Seneste nyt

fra Nordjylland