Advokat: Børnenes erstatning er urimelig

Bistandsadvokat i Brønderslevsagen mener, at vanrøgt og sexovergreb burde udløse langt højere erstatning.

150.000 kroner for at blive udsat for voldtægt, vanrøgt og brutal vold igennem flere år, er alt for lidt.

Det mener Mona Meelberg, som er bistandsadvokat til den ældste af de vanrøgtede børn i Brønderslevsagen, den 21-årige pige M.

- Bare pengene til en psykolog tager jo en stor del af den erstatning, siger hun, efter at Retten i Hjørring tirsdag aften afsagde dom i Brønderslevsagen.

Mona Meelberg havde på forhånd krævet en erstatning til den ældste datter på hele 967.000 kroner. Men dommere og nævninge valgte, at pigen skulle have 150.000 kroner.

- I forhold til det, retten kan give, er det i orden, men erstatningen burde være meget, meget højere, siger Mona Meelberg.

Bistandsadvokaten havde ikke regnet med, at det historisk høje erstatningskrav ville gå igennem. Men hun mener, at man er nødt til at sende et politisk signal.?

- Jeg håber, at der er nogen i befolkningen, der virkelig er tossede og kan gøre politikerne opmærksomme på, at det her er en urimelig lav erstatning, siger hun.

Ud over den ældste pige til forældreparret fra Brønderslev, havde familiens andre ni sammenbragte børn tilsammen krævet en erstatning på lidt over en million kroner. Men resten af børnene fik blot tildelt 310.000 kroner.

Forældrene i Brønderslevsagen blev tirsdag aften idømt hårde straffe for den årelange mishandling af deres 10 sammenbragte børn.

Faderen, den 42-årige Harry Antoft Larsen, blev idømt forvaring, mens moderen, den 37-årige Tina Eva Jensen, blev idømt fire års fængsel.

Sagen startede, da den 21-årige datter M en frostkold eftermiddag i februar 2010 flygtede fra det uhumske hjem i Serritslev ved Brønderslev. Her var hun blandt andet blevet udsat for omfattende sexovergreb af faderen og tvunget til at skovle sne uden tilstrækkelig beklædning. Det betød, at pigen fik koldbrand i syv tæer.


Seneste nyt

fra Nordjylland