Advokat: Flyt anbringelser fra kommunerne

 Advokat: Flyt anbringelser fra kommunerne

Indsatsen overfor svage familier og hjem med omsorgssvigt skal flyttes fra kommunerne til nogle regionale enheder, så ekspertisen kan blive samlet, og så dårlig økonomi i en kommune ikke får konsekvenser for, om et barn bliver anbragt eller ej.  

Det mener Mona Meelberg, der er advokat for Michelle, den ældste datter i Serritslevsagen, som i går stod frem i en DR-dokumentar.

- Lige meget hvor i landet børnene bliver tvangsfjernet fra, eller hvor der bliver sat ind, så skal pengene komme fra en fælles pulje, som alle kommuner indbetaler til i forhold til deres indbyggertal. Så vil man ikke belaste udkantskommunerne, og så er man mere sikker på, at der bliver lavet de ting, der skal laves, uden kassetænkning, siger Mona Meelberg.

Ved at flytte området kan man samtidig samle ekspertisen, og sikre, at de personer, der arbejder med omsorgssvigtede børn, både er fagligt og menneskeligt dygtige.
 
- Dermed ikke sagt, at der ikke er dygtige sagsbehandlere i kommunerne i dag. Der er også kommuner, der ved, hvad de har med at gøre. Men der er altså også kommuner, der ikke gøre deres arbejde godt nok, som Serritslevsagen tydeligt har vist, siger Mona Meelberg.
 
På torsdag skal Mona Meelberg præsentere sit forslag om at omlægge familieindsatsen for Folketingets socialudvalg.


Seneste nyt

fra Nordjylland