Ægtepar udsat for hjemmerøveri: Nu er der nye spor i sagen

Nordjyllands Politi har indsnævret gerningstidspunktet, hvilket fører til en fornyet efterlysning, af de to gerningsmænd, som begik hjemmerøveri hos et ægtepar den 12. august.

Tilbageholdelse og peberspray. Det er hvad et ægtepar fra Aabybro blev udsat for under et hjemmerøveri den 12. august.

Siden da har Nordjyllands Politi efterforskede den alvorlige sag intenst. Det er minimalt, hvad politiet har ville sige om sagen, men nu frigiver de nye oplysninger i håbet om at finde frem til gerningsmændene.

Politiet har nemlig netop offentliggjort, at de har snævret gerningstidspunktet ind. Ifølge deres oplysninger, skulle hjemmerøveriet have fundet sted fra klokken 04:30 til 05:30 den 12. august på en gård mellem Biersted og Aabybro.

- Derfor søger vi nu særligt efter vidner, der måtte have set personer eller mistænkelige køretøjer i området omkring gerningsstedet i dette tidsrum, siger lederen af efterforskningen, politikommissær Lene Madsen.

Hun oplyser også, at efterforskningen har vist, at de forurettede blev bundet af sorte strips, som gerningsmændene medbragte. 

Hjemmerøveriet fandt sted på denne gård mellem Biersted og Aabybro.
Hjemmerøveriet fandt sted på denne gård mellem Biersted og Aabybro.
Foto: René Ryom

Unge mænd efterlyses

Politiets signalement af gerningspersonerne er fortsat sparsomt.

Der er tale om to personer, som beskrives som to mænd i alderen 20 til 30 år, almindelig af bygning, iført mørkt tøj og tildækkede ansigter.

Politiet kan nu også tilføje, at gerningsmændene ikke er lige høje.

Signalement

  • To maskerede gerningsmænd
  • 20-30 år
  • Almindelig af bygning
  • Mørkt tøj og tildækkede ansigter
  • Anvendte peberspray

Politiet sidder klar til at modtage henvendelser fra offentligheden, hvis man har oplysninger i sagen. Man bedes i så fald straks ringe til politiet på telefonnummer 114. 

- Hvis man har oplysninger i sagen, så bedes man straks ringe til os. Vi hører især gerne fra vidner eller nogen, der har bemærket noget i området i den seneste tid, lyder opfordringen fra vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.  

Politi: Ingen grund til bekymring

To dage efter hjemmerøveriet fandt sted, rullede Nordjyllands Politi deres mobile politistation ud i Aabybro for at berolige bekymrede borgere. 

- Vi kommer her med budskabet om, at beboerne ikke har grund til at være bange. De skal blive ved med at være ligeså trygge, som de var i sidste uge, sagde politikommissær Michael Karstenskov fra Nordjyllands Politi den 14. august.

VIDEO: Nordjyllands Politi rullede onsdag den 13. august en mobil politistaion ud i Aabybro for at berolige bekymrede borgere. 

Det var særligt ældre og enlige, som opsøgte politiet. De er blevet bange efter, at ukendte gerningsmænd natten til mandag brød ind hos et ældre ægtepar på en gård på Kattedamsvej. Gerningsmændene overmandede ægteparret med peberspray.

- Vi ser med stor alvor på sagen. Det er en voldsom hændelse, og det gør selvfølgelig, at især ældre bliver bange, sagde Michael Karstenskov.


Seneste nyt

fra Nordjylland