Ældre griber spraydåserne

Plankeværk til plejehjems nabo får en omgang graffiti

Ingrid Thomsen er 97 år og bor på Fremtidens Plejehjem i Nørresundby. Hendes hverdag er fyldt med aktiviteter, men det er første gang, hun prøver det her: Graffitimaling.

- Jeg sætter ikke folk i bås, og jeg kan slet ikke se, hvorfor man skal være anderledes, når man bliver gammel, lyder det fra Ingrid Thomsen, mens hun dekorerer en lille del af et cirka 80 meter langt plankeværk mellem plejehjemmet og byggeriet hos naboen.

Den gule spraymaling er sluppet op, så hun er ikke helt tilfreds med farvesammensætningen i sine solsikker, men den ungdommelige ide om at lave graffiti passer hende fint, selv om hånden ryster en smule, og det kræver alle hendes kræfter at trykke malingen ud af dåsen.

- Jeg synes sandelig, det er morsomt. Det er en rigtig god idé, siger den 97-årige.

Det var plejehjemmets leder Kis Anette Lund, der fik ideen om at dekorere det lange plankeværk. Den kom til hende under en julefrokost, og den passer rigtigt godt til plejehjemmets værdier om sanselighed, bevægelighed og inklusion, mener hun.

Unge graffitimalere fra kunstnerfællesskabet Mak:vrk, der holder til rundt om hjørnet, har holdt workshops for plejehjemmets beboere, og de unge får lov at dekorere deres del af plankeværket.

Planen er at beholde de mest vellykkede dele af værket, og stille det op i haven, når byggeriet er slut.


Seneste nyt

fra Nordjylland