Ældre indvandrere skal spille banko i Aalborg

Aktivitetscentret Smedegården i Aalborg Øst vil forsøge at lyn-integrere ældre indvandrere ved at lære dem at spille banko.

Bankokultur til ny-danskere
-Idéen er, at når nydanskere har lært tallene på dansk og når de kan råbe "Banko!" ja, så kan hyggen i bankokulturen blive et mødested mellem ny- og gammeldanskere, forklarer aktivitetsmedarbejder Helle Brix Frandsen.

Gamle træer svære at plante om
Hun forklarer med et ordsprog, at gamle træer er svære at plante om. Og derfor har det været nødvendigt at tænke i nye baner for om muligt at lære ældre indvandrere og flygtninge nye skikke.

- Mange af dem har været for gamle til at flygte og blive revet op med rode. Derfor er de sværere at integrere sammenlignet med de yngre generationer. Og her er det banko, kan bruges som en bølgebryder. De bliver måske naboer med danskere, når de flytter i ældrebolig eller på plejehjem. Så ville det jo være rart, at de havde noget fælles at være sammen om, siger Helle Brix Frandsen til P4 Nordjylland.

Udlært til september
Hun forventer, at de første flygtninge-seniorer er udlært som bankospillere i september.
- Det er klart, at de må sige nej, hvis de vinder en halv flæskesteg eller lignende. Men hvorfor ikke indføre halal-kyllinger som gevinster i stedet.
Integrationen går jo begge veje, mener Helle Brix Frandsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland